Nova vest
Fudbal

Subota, 16.05.2009.

21:58

Baraž za šampiona Belgije

Fudbaleri Anderlehta i Standarda igraće baraž za prvaka Belgije, pošto su završili prvenstvo sa po 77 bodova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U poslednjoj rundi šampionata Anderleht je kao gost pobedio Genk 2:0, dok je Standard u Gentu slavio rezultatom 1:0. Po propozicijama Župiler lige prvaka određuju broj bodova i broj pobeda, a ako je to poravnato, igra se baraž za šampiona. Obe ekipe idu u kvalifikacije za Ligu šampiona, a na osnovu dogovora utvrđeno je da se prvi meč 21. maja igra u Liježu, a drugi tri dana kasnije u Briselu.

Poslednjeg dana oba vodeća kluba su sprečila iznenađenja. Busufa u 38. i Vasilevski u 56. minutu pogodili su za Standard u Limburgu, dok je pobedu Valonaca u Flandriji obezbedio Aksel Vicel golom iz penala u 45. minutu.

Gent i Briž idu u Evropa kup, što je bilo poznato prošle nedelje, Mons i Tubize idu u drugu ligu, a Ruselare i Dender će u baraž. Dender je priliku da se spase propustio porazom kod kuće, dok je Kortrejk pobedio u Vesterlou.

U duelima tokom sezone Standard je kao domaćin dobio 2:1, a Anderleht je slavio u Briselu 4:2, u vrhunskom spektaklu, posle 1:2. Milan Jovanović igrao je odlično u obe utakmice.

34. kolo
Ruselare – Serkl Briž 1:0
Tubize – Žerminal Beršot 1:0
Vesterlo – KV Kortrejk 1:3
Zulte Varegem – Bergen 3:0
Klub Briž – Muskrun 4:1
Genk – Anderleht 0:2
AA Gent – Standard 0:1
FCV Dender – Šarlroa 0:2
KV Mehelen – Lokeren 3:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu