Nova vest
Fudbal

Petak, 17.10.2008.

18:34

Martin Petrov ponovo van terena

Fudbaler Mančester sitija Martin Petrov povredio je ligamente kolena i odsustvovaće duže vreme sa terena, a više će se znati posle lekarskih pregleda.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Menadžer ’Građana’ Mark Hjuz nije baš optimističan. „Martin će ići na pregled kod još nekoliko specijalista tokom vikenda, ali veliki su izgledi da neće igrati veoma dugo. Oštetio je ligamente i početne analize nisu obećavajuće“, izjavio je Velšanin.

Petrov se povredio igrajući za bugarsku reprezentaciju protiv Gruzije. Hjuz je zbog toga bio ogorčen, a izneo je i prilično uverljive argumente.

„Igrao je 10 minuta u jednoj i 20 u drugoj utakmici, tek se vratio posle povrede. Onda je otišao sa nacionalnim timom i evo šta nam se dogodilo. Veliki je rizik da igraju kada nisu dovoljno oporavljeni, ali mi jednostavno moramo da ih pustimo da idu“, kaže 44-godišnji stručnjak.

Petrov je ove sezone kuburio sa povredom kolena, a onda je igrao za Bugarsku svih 90 minuta protiv Italije i 28 (dok se nije ozledio) protiv Gruzije. Hjuz, ipak, nije bio previše oštar prema selektoru Bugarske Plamena Markova.

„Treneri reprezentacija imaju 10 dana u kojima moraju da pobede u dva meča i normalno je da će probati da sastave najbolji tim. Posledice po fudbalera ne uzimaju se u obzir“.

O istoj temi progovorio je i menadžer Liverpula Rafa Benites, koji je kritikovao sadašnji kalendar reprezentacija.

„Ima previše internacionalnih utakmica, to je prezahtevno za igrače i zbog toga se povećava rizik od povreda. Možda bi trebalo da se promeni sistem, da postoje dva nivoa kvalifikacija kako bi se izbegli nepotrebni mečevi. Mnoge utakmice nemaju takmičarski značaj, ali igrači moraju da ih igraju“, revolucionarno je nastrojen španski menadžer, koji u narednom kolu Premijer lige neće moći da računa na Fernanda Toresa i Rajana Babela.

Najlošije je, ipak, prošao Arsenal. Menadžer ’Tobdžija’ Arsen Venger za meč sa Evertonom lišen je usluga Bakarija Sanje, Vilijama Galasa, Joana Đurua, Seska Fabregasa, Robina van Persija i Niklasa Bentnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu