Nova vest
Fudbal

Utorak, 31.01.2023.

13:22

Ilić objasnio zašto je izabrao Torino ispred Marseja

Mladi srpski fudbaler Ivan Ilić objasnio je zašto je izabrao da mu sledeći klub bude Torino, a ne Olimpik Marsej.

Izvor: B92

Autor:B92

Ilić objasnio zašto je izabrao Torino ispred Marseja
EPA/EMANUELE PENNACCHIO

Rođeni Nišlija je ovog prelaznog roka promenio klub i tako će posle dve godine koje je proveo u redovima Verone, karijeru nastaviti u Torinu.

Ilić je u razgovoru za italijanske medije objasnio zašto je odlučio da ostane u Italiji, odnosno zbog čega je odbio ponudu Olimpika iz Marseja.

"Ovde sam stigao s osmehom na licu. Mlad sam i znam da uz Jurića, koji je bio moj prvi trener u Italiji, mogu da napredujem. Imao sam 19 godina, a on je verovao u mene", objasnio je Ilić svoju odluku.

Srpski reprezentativac je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, odakle je 2017. prešao u Mančester siti koji ga je kupio za 2,5 miliona evra.

ŽKlub iz Premijer lige je Ilića potom slao na pozajmice.

Prvo nazad u Zvezdu, pa onda u Zemun, i na kraju NAK Bredu, odakle je prešao u Veronu, gde je pružao sjajne partije koje su ga preporučile selektoru Srbije Draganu Stojkoviću da dobije poziv i bude član reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu