Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.08.2006.

19:17

Kežman u Fenerbahčeu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski centarfor Mateja Kežman potpisao je četvorogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem Fenerbahčeom. Finansijski detalji odlaska iz madridskog Atletika nisu saopšteni.

Ipak, španski mediji kažu da je Fenerbahče platio sedam miliona evra za transfer 27-godišnjeg Srbina, koji je u Atletiko prešao u junu 2005. godine iz Čelsija za devet miliona evra.

Posle briljantne četiri sezone u PSV Ajndhovenu, Kežman nije imao previše uspeha u Čelsiju i Atletiku, gde je postigao osam golova na 30 mečeva Primere.

Njegov odlazak iz španske prestonice očekivao se posle dolaska Argentinca Serhija Aguera i Španca Migela Anhela Ferera, a pretpostavlja se da klub želi da angažuje i portugalskog reprezentativca iz moskovskog Dinama Maniša.

Francuz Nikolas Anelka napustio je klub iz Istambula prošle nedelje kada je prešao u Bolton i tako otvorio prostor za dolazak Kežmana.

"Došao sam da osvajam trofeje i postižem golove," rekao je po potpisivanju ugovora Kežman, "Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i sa trenerom kakav je Ziko možemo da postignemo puno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu