Nova vest
Fudbal

Petak, 19.05.2006.

04:47

SP: Dramani kandidat za nagradu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Fudbaler Crvene zvezde Haminu Dramani jedan je od 40 kandidata za Žiletovu nagradu najboljem mladom fudbaleru Svetskog prvenstva.

Na spisku se nalaze predstavnici 21 države, a uslov je da su rođeni 1. januara 1985. godine ili kasnije.

Među nominovanima su i svetske zvezde, kakvi su članovi Mančester Junajteda Vejn Runi i Kristijano Ronaldo, evropski prvak Lionel Mesi i vicešampion Sesk Fabregas.

Na spisku su i brojni dokazani fudbaleri – Filip Senderos (Arsenal), Lukas Podolski (Keln), Aron Lenon (Totenhem) i Serhio Ramos (Real Madrid).

Tu su i velike nade – Rajan Babel (Ajaks), Johan Fonlanten (NAC Breda), Tio Volkot (Arsenal) i Valjon Behrami (Lacio).

SCG nema nijednog predstavnika, a tri kandidata su poreklom sa Balkana: Luka Modrić (Dinamo, Hrvatska), kao i dva švajcarska reprezentativca – pomenuti Dramani (rođen u Kosovskoj Mitrovici) i Bljerim Džemailji (igra za Cirih, rođen u Makedoniji).

Švajcarski tim ističe se na turniru sa čak šest kandidata. Engleska, Koreja i Ukrajina imaju ih po tri.

Na spisku dosadašnjih dobitnika izbora za najboljeg mladog igrača (počev od 1958. godine) nalaze se i Pele (1958), Bekenbauer (1966), Kubiljas (1978) i Oven (1998), a Zvezda i Dinamo imaju još jednog (zajedničkog) predstavnika – Roberta Prosinečkog (1990. godine).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu