Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.05.2006.

22:10

Arsenal povlači toksična sedišta

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Navijači Arsenala koji su se nadali da će za uspomenu kupiti sedišta sa stadiona Hajberi, bili su razočarani, pošto je klub morao da ih povuče iz prodaje jer sadrže male količine toksičnog metala kadmijuma.

Cena sedišta bila je oko 20 funti po komadu, a prodaja je počela u ponedeljak, dan nakon što je Arsenal odigrao poslednju utakmicu na Hajberiju, stadionu koji će biti srušen. Arsenal se ovog leta seli na novi stadion Emirati, kapaciteta 60.000 sedišta (22.000 više od Hajberija).

"Sedišta su potpuno bezbedna i nisu štetna po zdravlje kada su na stadionu, ali ako se sedišta čuvaju u zatvorenom i redovno koriste tokom dugog perioda, postoji manji rizik da bi se veoma mala količina kadmijuma mogla osloboditi", naveo je Arsenal u saopštenju.

"Iako je to neznatan rizik, mi više ne možemo da prodajemo sedišta sa Hajberija za individualnu domaću upotrebu", dodaje se u saopštenju.

Ostali predmeti sa Hajberija, na kome je Arsenal igrao 93 godine, biće na aukciji. Zainteresovani će moći da kupe kancelarijski nameštaj, table za rezultat, keramičke pločice, pa čak i kolica za spravljanje hot-doga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu