Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.09.2021.

11:45

Ferguson najviše žali što nije doveo Gazu: Imao bi veličanstvenu karijeru

Ser Aleks Ferguson govorio je o igračima za koje mu je najviše žao što ih nije imao priliku voditi u Mančester junajtedu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ferguson najviše žali što nije doveo Gazu: Imao bi veličanstvenu karijeru
Foto: Profimedia/ AFP

Među nekoliko imena koja bi voleo da vidi na Old Trafordu, najviše mu je krivo što nije imao Pola Gaskojna.

Junajted je pregovarao sa popularnom Gazom 1988. godine, a i fudbaler je u svojoj autobiografiji napisao kako je obećao ser Aleksu da će doći u Junajted, ali je ipak prešao u Totenhem.

"Sve se uvek vraća na jedno ime, a to je Pol Gaskojn", rekao je Ferguson u UTD Podcastu, a prenosi Goal, "Bio je apsolutno fantastičan. Da smo ga doveli, mislim da bi imao veličanstvenu karijeru. Ne kažem da ona i ovako nije bila dobra, ali s nama bi bila još bolja".

"Imali smo u timu druge Gordije (ljude sa severoistoka Engleske) poput Brajana Robsona i Stiva Brusa te Bobija Čarltona. Ser Bobi bi mu bio fantastičan mentor jer je bio fantastičan čovek. Čak i Garija Palistera, koji je iz Midlezbroa pa se ne računa kao Gordi, ali razumeo je tu kulturu"
, smatra ser Aleks.

Prisetio se šta se dogodilo tog leta 1988. godine, kada je Gaza iz Njukasla prešao u Totenhem.

"Obećao je da će potpisati za nas i ja sam otišao na godišnji. A onda sam dobio poziv i saznao da je potpisao za Totenhem. Potpisao je za njih jer su njegovoj majci kupili kuću za 80.000 funti. Nisam mogao da verujem. Bio je fantastičan igrač"
, ispričao je Ferguson.

Pitali su ga da li žali za Veslijem Snaiderom, koji se 2011. dovodio u vezu sa transferom u Junajted, ali Ferguson tvrdi da tu nije bilo ničega.

"Njegovo se ime često pominjalo, ali nikad nismo bili zainteresovani za njega. Ne znam odakle to uopšte ljudima. Svake nedelje su u medijima izbacivali nova imena",
rekao je Ferguson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu