Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.02.2021.

19:05

"Gvardiola mi je ubio samopouzdanje"

Fudbaler Lajpciga Anhelinjo (24), priznao je da je imao jako težak period kada je bio igrač Mančester sitija.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Španac je sedam i po godina proveo na "Etihadu", ali je u tom periodu imao samo 15 mečeva u kojima je počeo meč od prvog minuta.

U leto 2018. prodat je PSV-u, pa je godinu dana kasnije vraćen u redove "građana", da bi prošlog leta bio pozajmljen nemačkom prvoligašu.

Proteklog meseca, pozajmica se pretvorila u trajni ugovor i Anhelinjo kaže da je to bio pravi potez.

"Nedostatak poverenja od strane trenera me je ubio. Mislim da je samopouzdanje sve za igrača, barem za mene. Kada ti ne veruju, teško je. Meni su sudili po dve utakmice u predsezoni. Posle toga šansu nisam dobio mesecima. Teško je igrači utakmicu svaka dva meseca. Srećan sam što se ovako završilo, što sam sad kod Julijana Nagelsmana", kaže Anhelinjo.

On kaže da u Mančesteru ipak nije bilo sve tako loše. "Iskustva su podeljena, 50/50. S jedne strane, mnogo sam naučio od Pepa, unapredio me je kao igrača i moram na tome da budem zahvalan. S druge strane, nisam igrao koliko sam želeo ili zasluživao".

Ove sezone je postigao osam golova uz 11 asistencija.

"Kod Gvardiole sam imao pauzu od šest meseci. Bilo mi je dosta svega. Nisam želeo tako nešto ponovo. Hteo sam da igram, bilo mi je dosta odmora. Oba trenera vole da forsiraju brz fudbal, ali ima jedna velika razlika, jedan mi je dao samopouzdanje i učinio da igram, drugi nije. Zato sam zahvalan Julijanu. Potrebno je ponekad hrabrosti treneru da to učini, on je to uradio od prve utakmice", zaključio je Anhelinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu