Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.11.2005.

13:10

I Australija i T&T na Mondijalu!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Australije posle trideset i dve godine plasirala se na Svetsko prvenstvo. Australijanci su u revanšu baraža za plasman na Mundijal pobedili Urugvaj sa 5-3 posle boljeg izvodjenja penala.

U regularnom toku bilo je 1:0 golom Marka Brešana koji je postignut u 33.minutu posle velike greške odbrane "urusa",a  tim rezultatom pre 4 dana u Montevideu je slavio Urugvaj.

Meč je odigran u fenomenalnoj atmosferi pred preko 80 hiljada gledalaca, a gosti su imali svojih prilika, najbolju je propustio Alvaro Rekoba sredinom prvog poluvremena, kada je izbio sam ispred Marka Švarcera (junaka meča koji je odbranio dva udarca u penal seriji) ali je šutirao pored desne stative.

Australija (za čiju selekciju igra dosta respektabilnih igrača iz evorpskih klubova) je tako posle nekoliko pokušaja uspela da savlada petoplasiranu ekipu iz južnoameričke grupe i dokopa se najvećeg takmičenja.

Prvi put u svojoj istoriji i fudbalska reprezentacija Trinidada i Tobaga učestvovaće na Mondijalu. Posle 1:1 na Karibima, Dvajt Jork i ekipa pobedili su u revanš meču baraža Bahrein rezultatom 1:0.

Jedini pogodak u Manami postigao je Denis Lorens u 49. minutu za veliku radost debitanta na velikim fudbalskim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu