Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.11.2020.

11:30

Hrvati najavljuju "jugoslovensku grupu" u kvalifikacijama za SP

Ostalo je još jedno kolo Lige nacija, a mnoge reprezentacije već se okreću ka sledećem ciklusu.

Izvor: SS

Autor: SS

Hrvati najavljuju
Photo by EPA/SASA ZINAJA

To će biti kvalifikacije za Svetsko prvenstvo koje će zbog pandemije koronavirusa biti održane u nikad kraćem roku, jer se Mondijal igra 2022. godine u Kataru.

Zato mnogi već gledaju ka 7. decembru kada će biti održan žreb, a posebnu pažnju tome posvetili su hrvatski mediji, koji kao da podjednako žale što njihovi "vatreni" neće igrati protiv Srbije na Evropskom prvenstvu sledeće godine.

Polako se "iskristalisao" izgled šešira, a hrvatski "Indeks" predviđa da bi lako moglo da se desi da dobijemo "jugoslovensku grupu".

Naime, Hrvatska je uprkos porazu u Švedskoj (1:2) zasigurno u prvom šeširu, a Srbija je remijem u Mađarskoj (1:1) obezbedila mesto u drugom šeširu.

Bosna i Hercegovina se bori za treći i za to će joj biti potreban bod kod kuće protiv Italije, uz to da Grčka ne izgubi od Slovenije.

Ako BiH izgubi, Finska ostaje u trećem šeširu kako god se završila njena utakmica protiv Velsa.

U četvrtom šeširu biće sigurno Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija i jedna od tih selekcija bi takođe upotpunila tu projektovanu "jugoslovensku grupu".

Sve će biti poznato nakon poslednjeg kola Lige nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu