Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.09.2020.

17:41

Stadion u Senti spreman za duel TSC-a i rumunskog FCSB

Stadion u Senti spreman je za svoju premijeru na evropskoj sceni rekao je generalni direktor tog superligaša Sabolč Palađi.

Izvor: SS

Autor: SS

Stadion u Senti spreman za duel TSC-a i rumunskog FCSB
Foto: TSC

U četvrtak će u goste TSC-u stići rumunski FCSB u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Palađi je, kako prenosi klub, istakao da je stadion u Senti, na kome je TSC domaćin do završetka izgradnje svog novog stadiona u Bačkoj Topoli, dobio zeleno svetlo UEFA još ranije.

Za predstojeću utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope je trebalo ispuniti samo još neka minimalna prilagođavanja.

"Ova je istorijska utakmica za naš klub, naše prvo domaćinstvo u evropskom takmičenju, i mi smo, naravno, uložili sve svoje kapacitete da se pripremimo", kazao je Palađi i dodao da je delegacija FCSB-a dolazila u Sentu, da je obišla objekat, kao i hotel u kome će biti smešteni članovi tima iz Rumunije.

Prema njegovim rečima, delegacija FCSB je zadovoljna uslovima koji su ponuđeni, kao i kvalitetom terena.

Tim FCSB stići će u Bačku Topolu dan pre utakmice, u sredu, a tog dana u večernjim satima imaće i trening na stadionu na kome ih u četvrtak u 21.00 očekuje meč sa TSC-om.

"TSC se potrudio da stvori maksimalne uslove za odigravanje ove utakmice u Senti. Naravno, takmičarski, nadamo se uspehu u prvoj evropskoj utakmici na našem terenu, bez obzira na to što nam u goste dolazi najuspešniji rumunski klub", kazao je Palađi.

Generalni direktor kluba je rekao i da se ekipa sprema za susret sa FCSB i da je siguran da će pružiti svoj maksimum u četvrtak.

"Svi u klubu su izuzetno motivisani da se prikažu u najboljem svetlu na evropskoj sceni. Pod reflektorima u Senti, uz direktan prenos na RTS-u, verujem da ćemo pokazati šta znamo i da ćemo pružiti našu najbolju igru", rekao je Palađi.

TSC ove sezone debituje u evropskom takmičenju, pošto je prethodnu, svoju prvu sezoni u Superligi Srbije završio na četvrtoj poziciji.

U prvom kolu kvalifikacija, TSC je u gostima savladao moldavski Petrokob Hinčesti (0:2) i tako se plasirao u 2. kolo kvalifikacija, u kome je domaćin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu