Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.08.2020.

11:45

Startna postava 11 najskupljih fudbalera svih vremena

Kako bi izgledao tim sačinjen od 11 najskupljih fudbalera svih vremena?

Izvor: SN

Autor: SN

Startna postava 11 najskupljih fudbalera svih vremena
Photo by David Ramos/Getty Images

Lionel Mesi je svojom odlukom da napusti Barselonu uzburkao svetsku fudbalsku javnost i to je već danima glavna tema.

Njegova otkupna klauzula je "vrtoglava", čak 700.000.000 evra, a sada vam donosimo priču o tome kako bi izgledala postava 11 fudbalera sa najvišom otkupnom klauzulom.

U ovoj priči, igrači su "poređani" u formaciji 3-4-3, a verovali ili ne igrači su samo iz Real Madrida i Barselone.

Golman

Tibo Kurtoa, iz Real Madrida, ima otkupnu klauzulu od 700 miliona evra.

Madriđani su ga doveli za oko 32 miliona funti i bili su sigurni da ga neće tek tako pustiti da ode, pa su stavili izuzetno visoku otkupnu cenu.

Odbrana

Još jedan igrač Real Madrida se nalazi na ovoj listi, a to je francuski defanzivac Rafael Varan.

Real Madrid "ceni" njegovu klauzulu na 500 miliona evra.

Ista toliko otkupna klauzula je u slučaju Samjuela Umtitija iz Barselone, a i njegov timski kolega i "saborac" iz odbrane, Đerar Pike, ima identičnu otkupnu klauzulu – 500 miliona evra.

Vezni red

Vraćamo se na Real Madrid i ovaj deo tima krećemo sa španskim reprezentativcem Iskom, kome je Real Madrid stavio otkupnu klauzulu na 700 miliona evra.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić ima klauzulu od 750 miliona evra, koliko Real Madrid ceni i Federika Valverdea, takođe igrača sredine terena, a vezni red završavamo sa mladim Asunsaom koji ima klauzulu od 700 miliona evra.

Napad

Karim Benzena je zvanično igrač sa najvećom otkupnom klauzulom na svetu, a u njegovom ugovoru stoji da sloboda može da se otkupi za neverovatnih milijardu evra!

Barselonin duo zatvara ovu priču. Leo Mesi je tu sa svojom klauzulom od 700 miliona evra, kako je još ranije napomenuto, a tu je i Antoan Grizman koji može da ode za 800 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu