Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.07.2020.

12:26

Gol koji je najviše zaboleo Srbiju: "Ne bih šutirao u devet od 10 puta" VIDEO

Čak i tačno deceniju kasnije sve ljubitelje fudbala u Srbiji i dalje boli poraz od Australije na Mundijalu u Južnoj Africi.

Izvor: MS

Autor: MS

Gol koji je najviše zaboleo Srbiju:
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Velika euforija je vlada oko "Orlova", posebno nakon trijumfa nad Nemačkom (1:0) i tim Radomira Antića imao je "meč loptu" za istorijski uspeh i plasman u osminu finala Mundijala.

Ipak, Australija nam je "udarila šamar" pobedom 2:1 golovima Tima Kejhila i Breta Holmana.

Upravo se Holman prisetio tog meča, čiji je gol posebno bio upečatljiv sa velike distance.

"Imao sam najbolje treninge u Južnoj Africi, osećao sam se spremno i 'napumpano'. Dao sam gol Gani, nije bio baš lep, ali u tom trenutku imao sam osećaj da mi je sve na svetu", rekao je Holmen, pre nego što se setio i gola Srbiji, koji je označio eliminaciju "Orlova" u grupoj fazi.

"Devet od 10 puta ne bih šutirao, ali sve što se dešavalo tog meseca, put kakav je bio, dao mi je osećaj da je sve moguće. Moj otac uvek mi govori 'Pokušavaj'".

Australija je zajedno sa Srbijom ispala sa turnira i to zbog lošije gol razlike u odnosu na Ganu, odnosno za tri pogotka.

"Sećam se kada sam dao gol Srbiji da sam trčao ka klupi da slavim. Pomoćni trener je u tada 'poludeo' i govorio nam da se vratimo na svoju polovinu. Potreban nam je još jedan gol", setio se Holman, pre nego što je Srbija u finišu smanjila preko Marka Pantelića, a onda i u samom finišu oštećena za čist penal u momentu kada bi je 2:2 odvelo dalje.

Holman najviše žali za porazom od Nemačke 4:0.

"Pobedili smo neverovatan tim Srbije samo 2:1. Možemo da pričamo i o dobroj strani sa Ganom, došli smo do remija sa igračem manje kada je Kjuel isključen. Podbacili smo proptiv Nemačke, to je bila katastrofa", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu