Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.02.2005.

20:28

Santrač selektor Makedonije?

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kandidati za selektora fudbalske reprezentacije Makedonije su srpski trener Slobodan Santrač, Hrvat Zoran Vulić i bugarski stručnjak Petar Miladinov.

Makedonija je i zvanično ostala bez selektora, pošto je na sednici Izvršnog odbora fudbalskog saveza te zemlje u četvrtak prihvaćena ostavka Dragog Kanatlarovskog.

Kanatlarovski je ranije ovog meseca podneo ostavku nakon remija njegovog tima sa selecijom Andore, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Makedonski savez je saopštio i da novom selektoru nudi platu do 100.000 evra godišnje.

Pod vođstvom Kanatlarovskog, Makedonija je igrala 14 utakmica, ostvarila pet pobeda, četiri remija i pet poraza.

On je otavku nudio i posle oktobarskog poraza od Andore 1:0, što je "amaterima" bila prva takmičarska pobeda u istoriji.

Kanatlarovski je vodio i reprezentaciju u kvalifikacijama za Mondijal 2002. godine, ali je otkaz dobio godinu dana pre Svetskog prvenstva zbog loših rezultata.

Makedonija je trenutno peta u petoj kvalifikacionoj grupi za SP, sa pet bodova iz šest utakmica. Lideri te grupe su Holanđani, koji imaju 10 bodova iz četiri meča.

Sledeći kvalifikacioni meč Makedonci igraju na svom terenu, 30. marta protiv Rumunije, ekipe koja ima 10 bodova iz pet utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu