Nova vest
Fudbal

Subota, 30.11.2019.

21:32

Neočekivani heroj Liverpula – Džondžo Šelvi

Fudbaler Njukasla Džondžo Šelvi postigao je gol u 88. minutu meča sa Mančester sitijem (2:2). kojim je svom timu doneo važan bod.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Neočekivani heroj Liverpula – Džondžo Šelvi
Photo by Ian MacNicol/Getty Images

Činilo se da će Siti uspeti da osvoji sva tri boda pred gotovo 50.000 gledalaca na "Sent Džejms Parku", ali je nekadašnji vezista Liverpula pokvario slavlje šampionu.

I ne samo to, on je tako direktno pomogao svom bivšem klubu, Liverpulu, koji je kasnije slavio protiv Brajtona sa 2:1 da ostvari 11 bodova prednosti nad ekipom Pepa Gvardiole.

"Ko zna, možda sada budem heroj u Liverpulu! Ipak, ovaj gol je bio za nas (Njukasl), svaki bod nam je preko potreban kako bismo izborili opstanak u Premijer ligi", poručio je Šelvi.

Liverpul ga je 2010. doveo iz Čarltona za svega dva miliona evra, a tokom boravka na "Enfildu" postigao je sedam golova na 69 utakmica.

Pročitajte još Van Dajk odveo Liverpul na +11, nova pobeda za Murinja

On je 2013. prodat Svonsiju odakle je tri godine kasnije prešao u Njukasl.

Njegovu igru protiv "građana" pohvalili su i TV komentatori, nekadašnji igrači, Džo Kol i Džermejn Dženas.

"Džondžo ima velike sposobnosti, odlične kratke i duge pasove i u stanju je da postigne tako atraktivne golove kao što je bio i ovaj protiv Mančester sitija", izjavio je Džo Kol.

Pročitajte još


Njukasl uzeo bod Sitiju – ništa od odbrane titule?

Dženas je primetio još nešto.

"Ono što me je najviše impresioniralo je njegova taktička disciplina na sredini. To se tokom karijere često dovodilo u pitanje", zaključio je bivši igrač Totenhema.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu