Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.09.2019.

20:30

Zvezda na skeneru B92: Anemična igra i zaslužen poraz

Fudbaleri Crvene zvezde potpuno su podbacili i razočarali u derbiju protiv Partizana.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda na skeneru B92: Anemična igra i zaslužen poraz
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli su poraženi od najvećeg rivala sa 2:0 u 161. "večitom" derbiju na stadionu u Humskoj.

Rezultat sigurno neće radovati navijače šampona Srbije, ali će ih još više razočarati igra maltene svih igrača koje je na teren izveo Vladan Milojević.

Milojević je na teren izašao sa zanimljivih 3-4-2-1 i ta formacija malo je poremetila domaćina na početku utakmice, ali čim su se izabranici Sava Miloševića privikli na promenu protivnika nisu imali većih problema.

Zvezda je bila nesigurna u odbrani, nepostojeća na sredini terena i zanemarljiva u napadu. Sve u svemu - meč za zaborav.

Milan Borjan – Nije bio previše testiran sve do gola. Šutevi igrača Partizana nisu bili previše opasni, a Borjan je svaki put dobro reagovao. Kod gola Sume apsolutno ništa nije mogao.

Radovan Pankov – Verovatno najbolji iz štoperskog tandema crveno-belih. Doduše, najmanje bio u "akciji", najmanje imao posla.

Nemanja Milunović – često grešio, ponekad dobro otklanjao opasnost, ali bio katastrofalan kod primljenog gola. Jedan od glavnih krivaca za poraz.

Miloš Degenek (do 85) - Bio dobar u odbrani tokom većine meča, "čistio" lopte koje su išle na njega, ali jako loš u predaji lopte i dosta grešio.

Marko Gobeljić – Dosta problema mu je pravio Sadik, koji ga je često izvlačio na stranu gde uglavnom nije imao problema. U odbrani nije dobro pomagao, a u napadu se nije video. Par loših centaršuteva.

Miloš Vulić
– Dosta nesiguran na početku, dobro pravio taktičke faulove ali bio problem za svoju ekipu kada je imao loptu. Dva nepotrebno glupa faula koštala su ga žestoko, pošto je dobio crveni karton kada je Zvezdi to bilo najmanje potrebno.

Dušan Jovančić
– Podjednako odgovoran za Partizanovu dominaciju na sredini terena kao i Vulić. Nesiguran na lopti, druga loša utakmica za njega u nizu.

Santana Žander - Bio veoma aktivan, pogotovo u prvom poluvremenu, ali svojom aktivnošću nije donosio praktično ništa. Grešio često u predaji lopte, ali barem nešto pokušavao da uradi.

Marko Marin – Sve je, kao i uvek, išlo preko njega. U kontranapadima saigrači su njega prvog tražili. Odigrao je ispod svog nivoa i nije imao koga da razigra. U završnici imao par prilika kada je mogao i do gola, ali mu šut nije bio "naštelovan" večeras. Katastrofalan kod prvog gola na meču. Igrao se s loptom i poklonio šansu protivniku.

Radživ Van la Para (
do 56.) – Poprilično neprimetan. U par navrata imao priliku da pokaže zašto ga je Zvezda dovela i zašto je igrao u Premijer ligi, ali će navijači crveno-belih još morati da sačekaju.

Ričmond Boaći (do 72.) – Potpuno neprimetan. I kada je primao loptu bio je beskoristan, a nije mu u prilog išlo ni to što Zvezda nije igrala preterano ofanzivno i saigrači ga uglavnom nisu "gađali" loptama.

Aleksa Vukanović (od 56.) – Odigrao je onaj deo meča u kojem se Zvezda uglavnom branila i nije uspeo da ostavi značajniji utisak. Slabo dobijao lopte.

Milan Pavkov (od 72.)
– Nije falio motiv, ali je potpuno odsustvo dobre pas igre na protivničkoj igri terena njegovih saigrača koštalo ovog napadača da dođe do prilike.

Veljko Simić (od 85.) – Odigrao premalo da bi ostavio utisak.

Luka Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu