Nova vest
Fudbal

Petak, 02.08.2019.

19:00

Zvezdu čekaju Suduva i Helsinki, Partizanu teži put do Lige Evrope

Evropska fudbalska unija (UEFA) skratila je žreb za plej-of Lige Evrope, a svoje potencijalne protivnike saznali su Partizan i Crvena zvezda.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezdu čekaju Suduva i Helsinki, Partizanu teži put do Lige Evrope
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Šampion Srbije Crvena zvezda i dalje se nalazi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je očekuje nezgodan rival u trećem kolu, danski Kopenhagen.

Ukoliko bi crveno-beli bili eliminisani od Danaca našli bi se u plej-ofu Lige Evrope, gde su im sada i poznati potencijalni protivnici koji će biti otkriveni žrebom u ponedeljak od 13.30.

Zvezde se našla među povlašćenim timovima Grupe 1 i potencijalni protivnici će mu biti pet pobednika trećeg kola Lige Evrope iz staze šampiona.

Najteži rival izabranika Vladana Milojevića bi mogao da bude Makabi iz Tel Aviva, a može se izdvojiti još i Šerif iz Moldavije.

Takođe su tu i dva protivnika koja je Zvezda već eliminisala ove sezone – Helsinki, koji je uspeo da savlada crveno-bele u revanši trećeg kola kvalifikacija za LŠ, kao i Suduva, koja je bila inferiorna u prvom kolu

Crvena zvezda će se prvobitno u ponedljak od 12 časova naći na žrebu plej-ofa za Ligu šampiona, gde će, zahvaljujući Kopenhagenu, biti među povlašćenim ekipama.

Potencijalni protivnici Zvezde dolaze iz ovih mečeva:

Makabi Tel Aviv (Izrael) – Suduva (Litvanija)
Ararat (Jermenija) – Saburtalo (Gruzija)
Riga (Letonija) – Helsinki (Finska)
Didelanž (Luksemburg) – Nome Kalju (Estonija)
Šerif (Moldavija) – AIK (Švedska)

Svojeg potencijalnog protivnika u plej-ofu Lige evrope savladao je Partizan, koji je eliminisao "amatere" iz Velsa Kohans Ki pobedom od 4:0 u dvomeču prethodnog kola.

Narendi Partizanov protivnik je turski Malatijaspor, koji je bio bolji od ljubljanske Olimpije i koji predstavlja bivši igrač Crvene zvezde Mičel Donald.

Ukoliko crno-beli izbace i Turke oni će se sastati sa nekim od pobednika ovih mečeva:

Tun (Švajcarska) – Spartak Moskva (Rusija)
Molde (Norveška) – Aris (Grčka)
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) – Strazbur (Francuska)
Marijopolj (Ukrajina) – AZ Alkmar (Holandija)
Nefči (Azerbejdžan) – Bnei Jehuda Tel Aviv (Izrael)

Najteži rival izabranicima Sava Miloševića bi, na prvi pogled, bio Spartak iz Moskve, ali su tu još veoma neugodni Strazbur i AZ Alkmar.

Crno-beli takođe mogu da se sastanu sa norveškim Moldeom, ekipom koja je u drugom kolu kvalifikacija izbacila Čukarički, kao i sa Tunom sa kojim su nedavno igrali u istom takmičenju.

Srpski tim je u grupi povlašćenih klubova i neće se sastajati sa težim rivalima poput Brage, Ajntrahta i Viktorije Plzenj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu