Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.04.2019.

21:46

Suludih 20 minuta – Siti i Totenhem ispisali istoriju Lige šampiona

Fudbaleri Mančester sitija i Totenhema postavili su rekord Lige šampiona po broju postignutih golova fenomenalnim fudbalom u prvih 20 minuta utakmice.

Izvor: LN

Autor: LN

Suludih 20 minuta – Siti i Totenhem ispisali istoriju Lige šampiona
AP Photo/Jon Super

Posle 1:0 u Londonu i pobede Totenhema u prvom meču, u drugom se očekivao značajno atraktivniji fudbal sa više golova.

Ipak, malo ko je očekivao da posle 21 minuta igre na Etihadu bude postignuto čak pet golova!

Poveo je Siti golom Sterlinga, a onda su usledila dva gola Sona za samo tri minuta posle kojih je Etihad načisto utihnuo. Bernardo Silva je izjednačio na 2:2 posle 11 minuta, a tatim je u 21. minutu utakmice Sterling ponovo zatresao mrežu Lorisa za nestvarnih 3:2.

Pet golova za 21 minut je najbržih pet golova u istoriji Lige šampiona. Prethodni rekord držali su Borusija Dortmund i Legija iz Varšave.

Pored toga, briljantni Rahim Sterling je sa dva gola došao do učinka od 17 pogodaka i devet asistencija na domaćem stadionu ove sezone, čime je došao na prvo mesto među saigračima po uključenosti u postizanje golova (gol ili asistencija, ima ih 26).

Do kraja ovog veoma burnog meča viđena su još dva gola, a Siti je ispao iz takmičenja nakon što im je pogodak u sudijskoj nadoknadi poništen zbog ofsajda.

Prenos meča mogli ste da ispratite putem našeg sajta OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu