Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.03.2019.

11:37

Fejsa u timu protiv Zagrepčana, Jović vodi napad Ajtrahta u Milanu

Fudbaleri Benfike pokušaće na stadionu "La Luž" da nadoknade minus od jednog gola iz prvog meča osmine finala Lige Evrope sa Dinamom iz Zagreba.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fejsa u timu protiv Zagrepčana, Jović vodi napad Ajtrahta u Milanu
Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images

Hrvatski klub ima prednost od 1:0, a dobra vest za navijače portugalskog kluba je da se u tim vratio oporavljeni Ljubomir Fejsa, dok se očekuje da će u timu biti i Andrija Živković.

Trener Bruno Laže je zadovoljan što će na sredini imati pouzdanog srpskog igrača koji se vraća posle dvomesečne pauze zbog povrede levog stopala, koju je zadobio na utakmicu Kupa Portugala protiv Vitorije Gimaraeš (1:0).

Zagrebački Dinamo ispisao je istoriju u Ligi Evrope ove sezone, a u prvom meču osmine finala savladao je Benfiku sa 1:0. Večeras (21.00) u Lisabonu brani prednost. Kvota na prolaz Benfike je 1,90, baš kao i na prolaz Dinama. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika - Dinamo Zagreb.

Ipak, on neće moći da računa na Seferovića, Salvija, Kontija, Žardela i Ebuehija. U kombinaciji je i Živković, ali pitanje je da li će dobiti priliku da zaigra od početka.

"Mislim da Dinamo neće menjati pristup. Biće kompaktni, pokušaće da blokiraju pritisak od strane naših vezista, da kontrolišu igru. Imaju 1:0, znaju da to nije siguran rezultat, ali ne vidim da će bilo šta menjati. Mi smo ti koji moramo da odigramo bolje nego prošli put, da ostvarimoi rezultat koji bi nas odveo dalje", rekao je trener Benfike.

Velika borba vodiće se i na "Đuzepe Meaci" gde Inter dočekuje Anjtraht iz Frankfurta. U prvom duelu nije bilo golova, a u nemačkoj ekipi trebalo bi da zaigraju srpski fudbaleri, Filip Kostić, Mijat Gaćinović i napadač Luka Jović.

Nemci će nastupiti bez reprezentativca Hrvatske Ante Rebića, kao i suspendovanog Želsona Fernandesa.

Posle 0:0 u Frankfurtu očekuje se mnogo sadržajnija utakmica večeras (21.00) u Milanu, gde Inter dočekuje Ajntraht. Kvota na keca je 2,25, a na dvojku 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Ajntraht

Rebić je pre nekolilko dana boravio na pregledima i tretmanu u Beogradu, kod doktora Andreja Milutinovića. Počeo je lagano da trenira ali ne zna se kada će biti spreman da zaigra.

U ostalim mečevima, Nikola Maksimović sa Napolijem gostuje Salcburgu posle 3:0 na San Paolu. Arsenal juri 1:3 protiv francuskog Rena, a u još goroj situaciji je Zenit Branislava Ivanovića koji ima isti zaostatak uoči gostovanja Viljarealu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu