Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2018.

09:20

PSŽ na "Marakani" za kraj nestvarne 2018.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju poslednji meč Lige šampiona, protivnik je Pari Sen Žermen, i svi mogu da budu veoma, veoma zadovoljni.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

PSŽ na
Foto: Starsport

Od menadžmenta, preko uprave, igrača, trenera, i svih ostalih – crveno-beli imaju nestvarno dobru godinu iza sebe.

Zvezda je početkom 2018. ispala u prvoj nokaut fazi Lige Evrope, a sam ulazak u taj deo takmičenja predstavljao je veliki uspeh, generalno za srpski fudbal.

Nešto kasnije, titula je osvojena, a samim tim i izborene kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje na svetu, Ligu šampiona.

Posle mnogo umora, suza i emocija, posle preokreta protiv Salcburga u koji su, možda, verovali samo najveći optimisti, crveno-beli su izborili Ligu šampiona. Da, Ligu šampiona, Zvezda je ušla u to takmičenje posle maltene 27 godina.

Neki navijači nisu mogli da veruju ni par dana posle ostvarivanja ovog ogromnog uspeha, mnogi toga, barem u potpunosti, nisu svesni ni dan danas.

Veoma bitan bod protiv Napolija na "Marakani", rutinski, ali očekivani, porazi u Liverpulu i Parizu, kao i Napulju, i jedan ogroman "bum" kada je Liverpul uništen u grotlu "Marakane" – to je Zvezdina godina u Ligi šampiona.

U poslednjem duelu sastaju se sa evropskim gigantom čije razmere su neuopredive sa Zvezdinim, barem na finansijskom planu, u utorak od 21 sat.

PSŽ je deklasirao tim Vladana Milojevića na Parku Prinčeva sa 6:1, a pomalo uplašeni crveno-beli su bili srećni što nisu primili još po neki gol i u nekoliko navrata Milan Borjan je reagovao maestralno.

Sada, Parižani dolaze u Beograd, a to je kompletno drugačija priča.

Pred poslednje kolo, situaciji a u grupi je jasna. Jasno je to da je sve moguće. Zvezdi samo sa pobedom može da se nada da će proći u nokaut fazu Lige Evrope, a za to im je uz pobedu na "Marakani" potrebna i pobeda Napolija u Liverpulu. S obzirom da se ne zna šta je (ne)realnije, zvezdašima ostaje da se nadaju čudu.

Stvar je i za PSŽ jasna – ukoliko tim Tomasa Tuhela pobedi ide dalje, ali ukoliko kiksne i ne osvoji sva tri boda, zavisiće od "redsa" i Napolitanaca.

Crvena zvezda 2018. godinu ne završava ovim duelom, ali će on biti poslednji na stadionu "Rajko Mitić". Poslednji meč u godini, u Beogradu, crveno-beli igraju protiv Pari Sen Žermena, a što kaže Milojević:

"Ako smo mogli da biramo kako da završimo 2018, mislim da bi se svi složili i da bi želeli da PSŽ dođe ovde".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu