Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2018.

10:00

Ko se ovome nadao? Znamo ko nije

Monte Karlo -- Predstavnici Crvene zvezde na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona imali su kisele osmehe jer su dobili ubedljivo najtežu grupu.

Izvor: P. Tadić

Autor: P. Tadić

Ko se ovome nadao? Znamo ko nije
Foto: Starsport

Sa jedne strane komentari su bili kako su crveno-beli mogli da dobiju i nešto lakšu grupu, sa možda manje atraktivnim imenima, ali većom šansom za prolaz, dok su se sa druge radovali velikim imenima koje će Beograd videti.

Prva reakcija Zvezdana Terzića kada je Zvezda upala u grupu C govorila je viša od hiljadu reči – blagi osmeh sa stisnutim zubima koji je govorio “moglo je to ipak malo bolje“.

Usledile su i zvanične izjave funckionera šampiona Srbije, a javnosti se obratio upravo generalni direktor: "Mislim da nas ove jeseni u Beogradu čeka fudbalski spektakl".

Ovo je bila jedna od nekoliko rečenica Terzića, a tri i po meseca kasnije ove reči postaju još jače. Crvena zvezda, koja se nalazi u grupi sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom, 2018. godinu na “Marakani“ zatvara spektaklom.

Spomenuto je kako su bile dve strane posle žreba i sada sigurno možemo da kažemo da je u pravu bila ona druga koja nije žalila zbog jakih protivnika.

Odmah posle izvlačenja kuglica na našem sajtu postavili smo anketu u kojoj ste vi učestvovali – vas čak 10.501. Pitanje je bilo prosto, koliko će bodova Zvezda osvojiti u Ligi šampiona?

Imali ste tri odgovora: Od 0-2, od 3-5 i šesti ili više. S obzirom na jačinu grupe i na to da je Zvezda obezbedila Ligu šampiona prvi put posle 27 godina, odgovori su bili normalni.

Liverpul je vicešampion Evrope, Pari Sen Žermen ima dva najskuplja fudbalera u istoriji ove igre, dok je Napoli godinama u vrhu Serije A i druga najbolja ekipa "Kalča".

Iz te perspektive ne čudi što je vas 6.181 kliknulo na 0-2, odnosno 58,86 odsto. Većina se nadala bodu protiv Napolija i eventualno još jednom "skalpu". Dva boda u ovakvoj grupi su "puna kapa", mislili su mnogi.

Međutim, fudbal ne bi bio ovako prelepa igra da se ne dešavaju ona velika iznenađenja koja se odjekuju širom Evrope. Tome se nadalo vas 2.845, odnosno 27,09 odsto glasalo je za od 3-5 bodova.

Duplo manje nego prva opcija, što je negde bilo i očekivano jer su tri boda značila jednu pobedu ili tri remija. Pobediti Napoli, PSŽ ili Liverpul u avgustu se činilo gotovo kao nemoguća misija, a opet koliko je bilo realno svakoj ekipi uzeti bod na "Marakani"?

Treća opcija koju smo vam ponudili bila je ona za one sa najviše optimizma, a takvih nije bilo mnogo. Nešto malo više od 14 odsto, odnosno 1.475 vaših glasova otišlo je na odgovor – "šest ili više". To je bukvalno značilo nemoguće – dve pobede u "grupi smrti".

Koliko je veliki uspeh Crvena zvezda ostvarila ove jeseni govori podatak da su i ovi najoptimističniji u igri, ovi za koje smo napisali "bukvalno nemoguće".

Crvena zvezda se od 21 sat sastaje sa Pari Sen Žermenom u poslednjem kolu Lige šampiona. Ekipa od 30-tak miliona evra igra protiv tima koji vredi 867.000.000 za plasman u nokaut fazu ili u plej-of Lige Evrope.

Zvezda je ove sezone u Ligi šampiona prkosila mnogima brojevima, pa tako i ovim na našoj anketi postavljenoj tridesetog avgusta. Po bukmejkerima crveno-beli ponovo nemaju šanse protiv PSŽ i možda je vreme za još jedan veleobrt. Šta kažete?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu