Nova vest
Fudbal

Subota, 05.05.2018.

18:00

HSV ponovo na ivici ambisa – da li će sat prestati da kuca?

Hamburger Športferajn nalazi se nadomak ispadanja iz najbolje lige Nemačke po prvi put u 130 godina dugoj klupskoj istoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

HSV ponovo na ivici ambisa – da li će sat prestati da kuca?
Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Nekadašnji šampion Evrope i šestostruki šampion države poražen je u pretposlednjem kolu na gostovanju Frankfurtu 3:0 (1:0), pa sada ima bod manje od šesnaestoplasiranog Volfsburga.

Sreća u nesreći po njih, u nadi da će ipak uspeti da ponove podvige iz prethodnih nekoliko sezona, kada su na volšeban način u poslednjim sekundama ipak na kraju ostajali u eliti, jeste i poraz 'Vukova' u Lajpcigu – 4:1 (2:0).

Ovoga puta, kobni su bili pogoci Marijusa Volfa u 31, Omara Maskarela u 77. i Aleksandera Mejera u 91. minutu, što znači da je legendarni časovnik na stadionu Fokspark – koji je ove sezone pokazivao 54 uzastopne godine u Bundesligi – ponovo na ivici odlaska u istoriju.

MIjat Gaćinović igrao je poslednjih dvadesetak minuta za domaćine, Luka Jović ovoga puta susret posmatrao sa klupe, dok je Filip Kostić zaigrao u drugom delu meča za goste.

Istovremeno, Volfsburg, šampion Nemačke iz 2009. godine, ima tri boda manje od Frajburga koji je prvi iznad crte, ali u poslednjem kolu čeka već prežaljeni Keln.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

'Vukovi' su poraženi ubedljivo na gostovanju RB Lajpcigu 4:1 (2:0), ali je na njihovu sreću i jedini rival doživeo neuspeh, takođe u gostima, protiv Borusije u Mehengladbahu – 3:1 (1:0).

S druge strane, Šalke je trijumfom nad Augzburgom kao gost 2:1 (0:0) i tako i definitivno potvrdio mesto u Ligi šampiona, ali ujedno i vicešampionsku titulu zbog poraza Borusije u Dortmundu protiv Majnca 2:1 (2:1), koji je tako obezbedio opstanak.

U preostalim susretima, Leverkuzen će posle remija bez golova u Verderu protiv Bremena morati da traži put do Lige šampiona u poslednjoj rundi, a na ruku im je išao poraz četvrtoplasiranog Hofenhajma, sa igračem više, u Štutgartu golovima Marija Gomesa – 2:0 (1:0).

Konačno, šampion minhenski Bajern preokrenuo je u drugom poluvremenu protiv novog drugoligaša Kelna 3:1 (0:1), dok je Hanover slavio protiv Herte – 3:1 (0:1).

Miloš Jojić dobio je šansu u dresu 'Jarčeva' tek od 82. minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu