Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.06.2017.

18:38

"Orlići" otputovali na EP: Portugal je ključan

Mlada reprezentacija Srbine otputovala je na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj 16-30. juna.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Ekipa Nenada Lalatovića igraće u Grupi sa Portugalom (17. jun), Španijom i Makedonijom.

"Posle pet-šest dana rada u Beogradu, nastavljamo sa pripremama u Poljskoj. Već od sutra u mislima nam je samo Portugal. Igramo protiv tri izuzetno jaka rivala. Idemo korak po korak, sada razmišljamo samo o prvom meču. Ako pobedimo Portugal, imaćemo velike šanse da prođemo grupu", rekao je Nemanja Maksimović.

Prvi strelac Superlige Uroš Đurđević imao je nekoliko dana odmora.

"Iza mene je naporna sezona, selektor mi je dao sedam dana odmora, priključio sam se ekipi i biću spreman za iskušenja koja nas očekuju", ne ostavlja dilemu napadač Partizana.

Srbija se nalazi možda i u najtežoj grupi na U21 EP.

"Selektor je nazvao "grupa smrti" i mislim da je u pravu. Mislim da bi napravili veliki korak ukoliko u prvom meču pobedimo Portugal", dodao je Đurđević.

Zadovoljan urađenim u Beogradu je i Milan Gajić.

"Sve je bilo koretno, skupljali smo se u hodu i sada smo praktično kompletni. Mislim da će nam prijati i promena klime, jer čujemo da su u Poljskoj vremenske prilike povoljnije", kaže desni bek Bordoa.

Svaki meč je važan, ali prvi najvažniji.

"Ekipa hvata ritam, a od sutra sledi analiza Portugala. Moramo svi biti hladne glave, fokusirani samo na meč sa Portugalom. Znamo šta hoćemo i koliko možemo", rekao je Gajić.

Za mečeve u Poljskoj, selektor Nenad Lalatović računa na sledeće igrače:

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Lehija), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Đorđe Nikolić (Bazel);

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Vukašin Jovanović (Bordo), Radovan Pankov (Ural), Miloš Veljković (Verder), Nikola Milenković (Partizan), Nemanja Antonov (Grashopers);

Vezni red: Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), Dejan Meleg (Vojvodina), Marko Grujić (Liverpul), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Nemanja Radonjić (Čukarički), Saša Lukić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht);

Napad: Aleksandar Čavrić (Slovan Bratislava), Ognjen Ožegović (Čukarički) i Uroš Đurđević (Partizan).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu