Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.04.2017.

23:35

Viljareal slavio, oproštaj Atletika od titule

Fudbaleri Viljareala savladali su Atletiko Madrid minimalnim rezultatom u poslednjoj utakmici 34. kola španske Primere koja je odigrana u utorak.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Viljareal slavio, oproštaj Atletika od titule
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Viljareal je na ’Visente Kalderonu’ slavio sa 1:0, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Roberto Sorijano u 82. minutu.

Posle greške Felipea Luisa, Bakamku je prošao po desnoj strani i centrirao na peterac, gde je Sorijano prosledio loptu u mrežu.

’Žuta podmornica’ je na taj način kaznila brojne promašaje ’Jorgandžija’, pošto su prethodno Gaitan, Njiges, Korea i Grizman promašivali dobre šanse.

Ovim porazom ekipa Dijega Simeona oprostila se od trke za titulu – Atletiko ima utakmicu više od Barselone, dve od Reala, a sedam bodova manje od dva najveća španska kluba.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina odigrao je čitav meč za Viljareal i u 66. minutu zaradio žuti karton. Što se tiče gostiju, oni su zadržali petu poziciju koja vodi u Ligu Evrope sa 60 bodova.

Fudbaleri Malage pobedili su u gostima Malagu sa 2:0, a junak gostiju bio je nekadašnji napadač Barselone Sandro Ramires, koji je bio dvostruki strelac – u 48. i 92. minutu.

Malaga je sada 14. na tabeli, sa 39 bodova, 15 više od timova iz opasne zone, čime je četiri kola pre kraja i teorijski obezbedila opstanak u ligi.

Granada je ostala pretposlednja sa 20 bodova, četiri manje od Sportinga iz Hihona, koji je tokom dana igrao 1:1 sa Espanjolom.

Domaći tim poveo je u 39. minutu golom Viktora Rodrigesa iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, a Espanjol je izjednačio u 55. preko Herarda Morena.

Sportingu je ovo bila šesta utakmica bez pobede i sada je u jako teškoj situaciji u borbi za opstanak, jer ima tri boda manje od Leganesa, koji ima i meč manje.

Espanjol je ostao deveti sa 50 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu