Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.04.2017.

20:50

Krasić: Nisam želeo u Zvezdu i Partizan

Miloš Krasić, nekadašnji reprezentativac Srbije, a sada igrač Lehije iz Gdanjska, kaže da nije želeo da dođe u Crvenu zvezdu ili Partizan.

Izvor:

Autor:

Krasić: Nisam želeo u Zvezdu i Partizan
Getty Images

Krasić je vrhunac karijere doživeo igrama za moskovski CSKA, odnosno na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, posle čega je usledio transfer u Juventus.

Međutim, posle dobre uvodne sezone, Krasić je ubrzo pao u drugi plan, nije dobija šansu da igra, da bi zatim nosio dresove Fenerbahčea, gde je takođe više sedeo na klupi nego što je igrao, i Bastije.

"KIparski APOEL me je želeo prošle zime, bilo je razgovora i sa ljudima iz CSKA – koji su želeli da se vratim u Rusiju, ali ja nisam smatrao da je to dobra ideja jer nisam više mlad. S druge strane, kada sam dolazio u Lehiju, ljudi su mi govorili da sam završio sa ozbiljnim fudbalom i da bi trebalo da se vratim u Srbiju. Nisam želeo da se vraćam, odbio sam ponude Crvene zvezde i Partizana – hteo sam da pokažem da nisam zaboravio da igram fudbal", rekao je Krasić u razgovoru sa poljski 'Sport Express'.

Za dve sezone u Lehiji zabeležio je 53 nastupa, šest pogodaka i deset asistencija, a otkrio je da ga prilikom odluke da dođe u poljski fudbal novac nije zanimao, kao i da je bilo onih koji su ga savetovali da dolazak u Gdanjsk nije pamtna odluka.

"Novac me nije zanimao, zaradio sam dovoljno. Posle teškog perioda u Istanbulu želeo sam samo da ponovo osetim strast za fudbalom. Znao sam da Lehija nije Fenerbahče, ali – bolje da igram u Poljskoj, nego da u Turskoj sedim na klupi. Pre nego što sam potpisao, čuo sam se sa Miroslavom Radovićem, Danijelom Ljubojom i Nikolom Mijailovićem. On je dobar fudbaler, ali je lud (smeh). Svi oni posavetovali su me da dođem, a i agent mi je rekao da je posle Evropskog prvenstva 2012. godine tamošnji fudbal u ekspanziji. Opet, bilo je i onih, poput Milana Jovanovića i Duška Tošića koji su me pitali – 'Gde ćeš tamo?'", zaključio je Krasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu