Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.03.2017.

21:32

Terzić o saopštenjima klubova: Razumem mučenike

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da su fudbaleri tog kluba igrali "ispod svakog nivoa" na "večitom" derbiju protiv Partizana.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Terzić o saopštenjima klubova: Razumem mučenike
Starsport

Zvezda i Partizan su u subotu igrali nerešeno 1:1 u 24. kolu Superlige, posle čega su crveno-beli ostali na šest bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala.

Saopštenja superligaša povodom njegove izjave u vezi sa delegiranjem sudija nazvao je "smušenim", ali da razume "mučenike što su ih pisali" jer nisu znali šta da kažu i da ih je "muka naterala".

"Očekivao sam mnogo više od tima. Zvezda ima mnogo kvalitetniji tim, u poslednjih ne znam koliko godina nikad nije bila ovako velika razlika u kvalitetu timova Zvezde i Partizana i shodno tome morali smo da igramo bolje, kvalitetnije, opasnije i agresivnije. ; Nisam zadovoljan što smo se poslednjih 20 minuta povukli. Igrali smo baš ispod svakog nivoa", rekao je Terzić novinarima.

Terzić je ocenio da su igrači oba kluba "ostali dužni" navijačima.

"Smatram da je derbi bio slabog kvaliteta, da su slabo igrali i Zvezda i Partizan, da su podbacili. Bio je pun stadion, prelepa slika, i igrači obe ekipe su mnogo toga ostali dužni", kazao je Terzić.

Najveću pažnju na derbiju dobio je glavni arbitar Majo Vujović. Zvezda je povela posle neregularnog gola Gelora Kange, a potom je postavljeno pitanje i da li je Uroš Đurđević igrao rukom kod izjednačujućeg pogotka Partizana.

"Desilo se to što se desilo. Da li su bile sudijske greške ili ne, to niko iz Zvezde neće komentarisati", kazao je čelnik crveno-belih.

On je naveo da su greške sastavni deo fudbala i da su se dešavale i ranije, kao i to da mu je žao "što se ne priča o dobrom fudbalu" jer su igrači krivi što "kvalitetnom igrom nisu bacili u zapećak eventualne sudijske greške.

"Greške su sastavni deo svake igre, to je fudbal, dešavale su se i ranije. Ubeđen sam da je sudija Vujović imao dobru i poštenu nameru. Zvezda poštuje organe Fudbalskog saveza Srbije, nadležni će vršiti analizu. Ako je bilo grešaka, to je zbog toga što se one jednostavno dešavaju u svakom poslu. Dok Sudijska komisija ne utvrdi sve sporne situacije, za koji i ja mislim da je lopta izašla napolje, je li bio penal nad (Srđanom) Plavšićem, da li je Đurđević dao gol rukom ili ne, mi nećemo komentarisati ništa", rekao je Terzić.

"Večitom" derbiju su prethodile prepirke oko delegiranja arbitara, a sve je počeo Terzić izjavom u kojoj je pitao zašto utakmicu neće suditi Milorad Mažić, već Vujović, posle čega su usledile reakcije.

Terzić je dan posle utakmice rekao da "niko iz Crvene zvezde nije pomenuo ime sudije koji je sudio derbi".

"O Maju Vujoviću imamo vrlo korektno mišljenje, on je jedan od naših najboljih sudija i nije to uopšte bila tema. Mi smo dali izjavu inicirani intervjuom predsednika Sudijske komisije Đorđa Žutića. Rekao je da derbi donosi ogromne tenzije, kako na terenu tako i na tribinama i da je njegov stav kao predsednika autonomne komisije da derbi mora da sudi najbolji sudija, a to je Mažić. Da je jedinstven stav komisije da Mažić sudi. To što je on rekao, to je Sudijska komisija na zvaničnom sajtu FSS u jedan sat objavila. Oni su delegirali Mažića da sudi Zvezda - Partizan, a Vujovića su delegirali da sudi u Kruševcu Napredak - Radnički. Posle toga sve je bila zamena teza", rekao je Terzić.

Po njegovim rečima, izjava da sudije ne mogu da se uče na derbiju nije bila zlonamerna, več nastavak onoga što je rekao Žutić, odnosno Sudijska komisija.

"Samo sam dao punu podršku njegovim rečima, samim tim i organima FSS. Oni tvrde da smo mi nešto komentarisali, što ne odgovara istini. Naravno da bi derbi trebalo da sude i druge sudije, ali ostalo je nejasno i javnost je ostala bez odgovora, zašto je Žutić rekao, odredio, okačio na sajt i to povukao. Samo to je naše pitanje", kazao je generalni direktor Zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu