Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.10.2016.

16:59

Završeno ročište, CAS obećao brzu odluku

U Sudu za sportsku arbitražu u Lozani okončano je ročište povodom žalbe Fudbalskog saveza Srbije na odluku o prijemu takozvanog FS Kosova u članstvo UEFA,

Izvor: B92

Autor:B92

Završeno ročište, CAS obećao brzu odluku

U prisustvo predstavnika suda obe strane iznele su svoje argumente, a ispred Fudbalskog saveza Srbije ročištu je prisustvovao Nebojša Ivković, generalni sekretar FSS i u svojstvu svedoka, Tomislav Karadžić, počasni predsednik FSS.

Putem video linka iz Beograda se članovima suda obratio i predsednik FS Kosova i Metohije Goran Obradović.

Predsednik Arbitražnog suda istakao je da će odluka biti doneta u veoma kratkom roku.

UEFA je kosovski savez primila u članstvo početkom maja, uprkos tome što nije u pitanju članica Ujedinjenih nacija, tesnim glasanjem 28:24, a potom je isto učinila i Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA), čime je toj selekciji omogućen nastup u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji u 2018. godine.

Posle tri odigrana kola u Grupi I kvalifikacija kosovski tim ima osvojen jedan bod, protiv Finske (1:1) i dva poraza – protiv Hrvatske (6:0) i Ukrajine (3:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu