Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.05.2016.

18:00

Ilić arhitekta ubedljive pobede Partizana

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik 4:0 (2:0) u Surdulici, u meču četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Ilić arhitekta ubedljive pobede Partizana
Foto: StarSport

Crno-beli su odigrali najbolji meč na gostovanjima ove sezone i iskoristili poraz Čukaričkog, smanjivši zaostatak na dva boda za drugoplasiranim rivalom.

Junak pobede Partizana na jugu bio je kapiten Saša Ilić, nije bio strelac niti asistent, ali je bio kreator prva tri gola svog tima. Po dva pogotka su postigli Valeri Božinov u prvom, te Nemanja Mihajlović u drugom poluvremenu.

Partizan i dalje strepi za poziciju koja vodi u Ligu Evrope, jer ima tek četiri boda više od Vojvodine, mada nastup u kontinentalnom takmičenju može izboriti 11. maja kada igra finale Kupa sa Javorom.

Crno-beli u sledećem kolu dočekuju gradskog rivala Voždovac, dok Radnik, sada pretposlednji tim plej-of faze, gostuje Borcu u Čačku.

Prvo poluvreme proteklo je u dominaciji Partizana, koji je napao od prvog minuta, uz dosta opcija u napadu. Crno-beli su bili opasni iz sva tri pravca, a konce je povlačio kapiten Ilić, čije su lopte za Brašanca i Mihajlovića otvarale opasne kombinacije u kaznenom prostoru Radnika.

Međutim, domaći tim je odolevao pritisku oko pola sata, te u međuvremenu pretio iz kontranapad, ali Deletić i Ovusu nisu iskoristili dobre situacije. S druge strane, redale su se šanse za Valerija Božinova, koji je posle jednog slaloma Ilića pogodio i prečku, da bi Bugarin prodario u poslednjih 15 minuta prvog dela igre.

Nakon sjajnih akcija Mihajlovića i Brašanca po levoj strani, naravno nakon dodavanja Ilića, Božinov je postigao dva gola udarcima sa ivice kaznenog prostora i desetak metara od gola nemoćnog Ristića. U međuvremenu, crno-beli su možda oštećeni i za penal, jer je rukom u kaznenom prostoru posle centaršuta Mihajlovića igrao Marković, ali se sudija Petar Piper nije oglasio.

U drugom delu meča Partizan je usporio ritam igre, nije toliko često pretio golu Radnika, čekao je grešku rivala da reši meč i dočekao je u 56. minutu. Opet je Ilić kreirao napad u čijem je nastavku Božinov izbacio Mihajlovića samog na levoj strani, a mladi krilni igrač postigao let pogodak za 3:0.

U nastavku duela igrači Radnika su se predali, ali su u završnici imali šansu da ublaže poraz, Arsić je pogodio stativu iz slobodnog udarca, dok je Šaranov dva minuta pre kraja zaustavio šut Mutavdžića iz neposredne blizine. Tačku na meč je u 92. minutu stavio Mihajlović svojim drugim golom na meču.

Tok meča:

Crno-beli su krenuli ofanzivno od starta, napadali su mahom preko desne strane, ali su domaći defanzivci dobro pokrivali Božinova. Gosti su česti pokušavali i udarcima sa distance, ali je svaki izblokiran pre nego što bi stigao do Ristićevog gola.

Prvu gol šansu Partizan je stvorio u devetom minutu. Brašanac se ubacio iz drugog plana i sjajno prihvatio visoku loptu u kaznenom prostoru, mogao je možda i da šutira, ali se odlučio za povratni pas za bolje postavljenog Božinova, ali je Vuković presekao to opasno dodavanje.

U narednom minutu uzvratio je Radnik, posle polukontre Deletić je prevario Bogosavca na desnoj strani kaznenog prostora, izgradio je dobru poziciju za šut, ali je njegov udarac otišao daleko od gola.

Domaći su ušli u dobar ritam u tom periodu igre, opet su zapretili u 14. minutu, Putinčanin je odigrao dijagonalu za mladog Ovusua, a igrač iz Gane koji je interesantan Partizanu za letnji prelazni rok hvata volej, ali i on završava van okvira gola.

Malo je nedostajalo da Partizan povede u 18. minutu, sreća je pogledala domaćina. Veteran Ilić je napravio pravi slalom kroz odbranu Radnika po levoj strani, ušao u kazneni prostor, a onda odigrao sjajnu povratnu do Božinova, ali Bugarin pogađa samo prečku.

Nastavili su crno-beli da teroriši odbranu Radnika, nove šanse su imali Brašanac, Božinov i Vulićević posle centaršuteva sa strane, ali su domaći uz dosta sreće uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Posle desetak minuta u podređenom položaju, domaći igrači konačno uspevaju da organizuju napad, Deletić opet šalje centaršut u peterac, ali Stevanović izbacuje loptu van igre.

U 31. minutu Partizan je možda oštećen za penal. Nakon centaršuta Mihajlovića sa leve strane, lopta pogađa u telo pa u ruku Markovića i odlazi u korner, ali se sudija Petar Piper nije oglasio.

Partizan nije posustajao, nastavio je sa pritiskom, Mihajlović i Ilić su kreirali šanse, ali je Ristić uz pomoć svojih štopera odolevao, do 41. minuta. Konačno je jedna akcija po levoj strani urodila plodom, Mihajlović je poslao loptu po zemlji na ivicu kaznenog prostora do Božinova, a najbolji strelac crno-belih uspeo da savlada golmana Radnika – 0:1.

Samo četiri minuta kasnije Partizan je duplirao prednost. Opet su crno-beli probili odbranu Radnika po levoj strani, Ilić je pronašao Brašanca u kaznenom prostoru, on odigrava povratnu da desetak metara do Božinova, koji uz odbitak od domaćeg igrača postiže drugi gol u Surdulici – 0:2.

Na poluvremenu su menjala oba trenera, Veselinović je umesto Filipa Stojanovića uveo ofanzivnog Mutavdžića, dok je Ilić izveo odličnog Brašanca, a šansu dao mladom Kosoviću.

Radnik je zaigrao oštrije u drugom delu meča, ali je Partizan i dalje u potpunosti kontrolisao ritam većim posedom lopte, ali za razliku od prvih 45 minuta nije zapretio golu rivala nijednom u prvih desetak u nastavku duela.

Crno-beli su konačno kreirali konkretnu akciju u 58. minutu i stigli do trećeg gola. Opet je Ilić bio arhitekta, povukao je akciju sa sredine terena, pronašao u sredini Božinova koji je odmah prosleđuje ne desnu stranu do Mihajlovića, a mladi krilni napadač je efektno šalje iza leđa Ristić – 0:3.

Ako su se domaći i nadali novom čudu i povratku u egal kao u prvom susretu u Surdulici, treći gol Partizana je ugastio tu nadu, pa su se igrači Radnika potpuno predali u nastavku.

U međuvremenu je Tomić izveo iz igre fantastičnog kapitena Ilića, koji je nagrađen aplauzima Surduličana zbog još jedne majstorske partije u crno-belom dresu. Zamenio ga je talentovani Lukić.

Dvadesetak minuta pre kraja Radnik je iznenada mogao do počasnog pogotka, Arsić je sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, prebacio je živi zid, Šaranov je kasnio, ali je lopta pogodila spoljni deo stative.

Partizan je "trošio" vreme u nastavku meča, Tomić je napravio još jednu izmenu, izveo je dvostrukog strelca Božinova i šansu u poslednjih 15 minuta dao mladom Vlahoviću, koga već mesecima pažljivo prate veliki evropski klubovi.

U samom finišu Radnik koristi opuštanje gostiju i pokušava da stigne do gola, sjajnu šansu u 89. minuzu imali su Mutavdžić i Marković, ali Šaranov brani dva uzastopna šuta iz neposredne blizine.

U nadoknadi vremena Partizan stavlja tačku na meč, posle akcije Golubovića po desnoj strani, i Mihajlović postiže drugi gol u Surdulici za konačnih – 0:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu