Ključna dupla nedelja za "večite"

Pred nama je još jedna "dupla nedelja" Evrolige, koja bi mogla da bude ključna za Partizan i Crvenu zvezdu u borbi za plej-of.

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2023.

14:00

Ključna dupla nedelja za
Foto: StarSport

Trinaest kola pre kraja regularnog dela sezone "večiti" imaju indentičan učinak sa po deset pobeda i 11 poraza.

Zvezda ima bolji međusobni skor, ali u trouglu sa Anadolu Efesom crno-beli su ispred crveno-belih, ali iza šampiona Evrope na deobi 10-12. pozicije.

"Večiti" su na samo jednu pobedu od mesta koje vodi u plej-of, ali se na deobi osme pozicij trenutno nalaze Makabi i Valensija, dok po pobedu više od njih imaju Žalgiris i Baskonija.

S druge strane, u igri za plej-of su i timovi sa po devet pobeda, Bajern i Virtus, a nije nemoguće da se u priču uključe i ekipe sa po osam pobeda, Panatinaikos i ASVEL.

Da nisu odustali od doigravanja najbolje govori reakcija grčkog PAO koji je pred ovu duplu nedelju doveo igrača sa velikom NBA iskustvom.

A pošto Partizan i Zvezda u naredna četiri dana igraju sa direktnim konkurentima u borbi za plej-of, moglo bi se reći da je pred njima ključna nedelja.
Prvog dana Partizan ima apsolutni imperativ pobede jer dočekuje ASVEL, od koje je tesno izgubio u Francuskoj pa ima priliku da, osim poravnanja po broju pobeda, stekne i bolji međusobni skor ako slavi najmanje pet razlike.

Potom crno-bele čega teško gostovanje u Kaunasu, gde bi domaći Žalgiris mogao biti pod pritiskom jer u međuvremenu gostuje Efesu.

S druge strane, Zvezdu čekaju dva teška gostovanja u Italiji, upravo ekipama koje ciljaju plej-of. Prvo već u utorak možda pravo "biti ili nebiti" sa Virtusom, a potom u četvrtak sa "fenjerašem" Armanijem.

Oba "večita" čeka težak raspored do kraja sezone, pa više nemaju pravo da propuštaju šanse koje im se ukažu.
Crno-beli Crveno-beli
Partizan – ASVEL 31. januar
Žalgiris – Partizan 3. februar
Bajern – Partizan 9. februar
Partizan – Fenerbahče 23. februar
Partizan – Alba 2. mart
Virtus – Partizan 7. mart
Olimpija – Partizan 9. mart
Efes – Partizan 16. mart
Partizan – Olimpijakos 24. mart
Partizan – Barselona 28. mart
Partizan – Real 31. mart
Monako – Partizan 7. april
Partizan – PAO 14. april
Virtus – Zvezda 31. januar
Olimpija – Zvezda 2. februar
Makabi – Zvezda 9. februar
Zvezda – Alba 24. februar
Bajern – Zvezda 2. mart
Zvezda – Efes 8. mart
PAO – Zvezda 10. mart
Barselona – Zvezda 17. mart
Zvezda – Baskonija 23. mart
Zvezda – Valensija 29. mart
Asvel – Zvezda 31. mart
Zvezda – Olimpijakos 6. april
Zvezda – Fenerbahče 13. april

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: