Hrvatska preko Rusije na SP

Reprezentacija Hrvatske pobedila je Rusiju 76:69 (18:14, 15:27, 25:15, 18:13) i obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo 2010. u Turskoj.

Izvor: B92

Subota, 19.09.2009.

16:47

Default images

Hrvatska je utakmicu razigravanja za plasman od 5-8 mesta na EP prelomila u trećem periodu kada se vratila posle deset poena zaostatka, a najefikasniji pojedinac kod ’vatrenih’ bio je Roko Leni Ukić sa 18 poena i osam asistencija. Sergej Monija je sa takođe 18 poena bio najefikasniji ali i jedini igrač sa dovcifrenim brojem poena u ruskom timu.

Rusija je krajem prvog poluvremena imala i deset poena prednosti, a Hrvati su u trećem periodu, za razliku od četvrtfinala sa Slovenijom u petak kada su postigli samo tri poena, porpuno preokrenuli tok utakmice i došli do prednosti. Hrvatska je u poslednjih nekoliko minuta poslednjeg perioda mnogo bolje odigrala i došla do pobede vredne učešća na Svetskom prvenstvu.

Plasman na šampionat u Turskoj naredne godine obezbedila je i Francuska koja je u dramatičnom duelu savladalu upravo domaćina Mundobasketa.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbedili su domaćin Turska, polufinalisti EP Srbija, Španija, Grčka i Slovenija, te Francuska i Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: