Četvrtak, 21.11.2019.

14:43

Đoković overio pobedu nad Francuskom za prvo mesto Grupe A!

Novak Đoković je pobedio Benou Pera i potvrdio pobedu Srbije nad Francuskom u grupnoj fazi Dejvis kupa.

Izvor: LN

Đoković overio pobedu nad Francuskom za prvo mesto Grupe A!
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Đoković je savladao Pera sa 2-0 u setovima (6:3, 6:3) posle jednog časa i deset minuta tenisa.

Srbija je Novakovim uspehom savladala Francuze i obezbedila prvo mesto Grupe A Dejvis kupa, te i lakši duel u četvrtfinalu, a usput izbacila "trikolore" sa takmičenja zbog toga što joj za sada nije prepustila ni jedan set u dva duela.

Naša reprezentacija će u četvrtfinalu igrati sa nekom od dve najbolje drugoplasirane ekipe druge faze, a to će biti ili Rusija ili neko drugi ko obezbedi plasman.

Podsetimo, prethodno je Filip Krajinović pobedio Žo-Vilfrida Congu; Opširnije: Krajinović srušio Congu i odveo Srbiju u četvrtfinale!

Novak nije najbolje ušao u meč sa Perom i suočio se sa dve brejk lopte u prvom gemu. Neke ne preterano teške udarce slao je u aut, a Per je to koristio. Ipak, nije bilo brejka.

Par gemova je bilo potrebno Novaku da uđe u ritam servisa, a onda još koji da se "pojavi" na riternu. To je uradio u osmom gemu prvog seta kada je izvršio pritisak nad rivalom, došao do brejk lopti i mirno sačekao grešku protivnika, te napravio brejk.

Nedugo zatim je odservirao za prvi set, a u drugom Peru nije bilo ništa lakše nego u prvom.

Đoković je krenuo da pritiska protivnika od samog početka i u trećem gemu seta došao je do brejk lopti. Nije iskoristio prvu, a zatim jeste drugu i potvrdom brejka poveo sa 3:1.

Per je tada krenuo na sve ili ništa i u jednom trenutku bio meta zvižduka publike, a samo par momenata kasnije dizao navijače na noge odličnim bekhendima.

To mu, ipak, nije pomoglo, a srpski igrač je tačno znao koliki intenzitet tenisa mu je potreban kako ne bi ništa prepustio slučaju i kako bi mirno priveo meč kraju.

To je uradio, obezbedio Srbiji prvo mesto u grupi, izbacio Francuze sa Dejvis kupa i otišao na zasluženi odmor do četvrtfinala koje će biti odigrano u petak od 11 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: