Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 16.11.2014.

14:56

Pobeda Ožijea u Velsu za kraj

Svetski šampion Sebastijan Ožije trijumfovao je na Reliju Velsa i tako osmom pobedom ove sezone zatvorio Svetski reli šampionat za 2014.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Folksvagena je do pobede došao sa 38 sekundi prednosti u odnosu na Mika Hirvonena u Fordu, kojem je to bio poslednji reli u karijeri.

Hirvonen je na kraju za 26 sekundi pobedio Madsa Estberga u Sitroenu, i to pošto je drugi vozač francuskog tima Kris Mik ostao bez šanse za podijum kada je oštetio gume.

Ožije je u Velsu vodio od samog starta relija, a može se reći da je imao poprilično lak posao, pošto su mu obojica timskih kolega, Andrea Mikelsen i Jari-Mati Latvala, odustali.

Francuz je titulu obezbedio tri relija pre kraja, dok je Folksvagenom to učinio još ranije, a zajedno sa Latvalom se postarao za gotovo potpunu dominaciju nemačkog tima. Ožije je trijumfovao na osam relija, a Finac na četiri, a jedinu preostalu upisoa je Tjeri Nojvil u Nemačkoj za volanom Hjundaija.

Naredni Svetski reli šampionat startuje Relijem Monte Karlo od 22. do 25. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu