Nova vest
Auto-moto

Utorak, 16.06.2020.

19:00

Nagrada za Karlosa Sajnca

Dvostruki svetski šampion u reliju Španac Karlos Sainc dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade "Princeza od Asturije", za dostignuća u sportu.

Izvor: SN

Autor: SN

Nagrada za Karlosa Sajnca
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Sajnc je kao 57-godišnjak ove godine postao najstariji vozač pobednik Dakar relija, trke koju je osvajao 2010. i 2018. godine.

On je osvojio titulu svetskog šampiona u reliju 1990. i 1992. godine i ima 26 pobeda u svetskom šampionatu.

"Sajnc je pokazao sjajan duh samousavršavanja i takmičenja u kombinaciji sa trudom, disciplinom i solidarnošću, što se ogleda u njegovoj stalnoj podršci mlađim vozačima", navodi se u obrazloženju žirija.

Sajnc je bio savetnik i sinu Karlosu Saincu mlađem, koji se takmiči u Formuli 1 za Meklaren. On će od naredne godine voziti za Ferari.

Nagrada od 50.000 evra jedna je od osam nagrada koju godišnje dodeli fondacija princeze Leonor u raznim oblastima, među kojima su sport, umetnost, književnost i nauka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu