Nova vest
Auto-moto

Petak, 21.05.2010.

17:27

Red Bul: „Baton nam nije konkurent“

Ekipa Red Bula samo dvojicu vozača vidi kao potencijalnu pretnju u borbi za titulu u Formuli 1, ali Dženson Baton nije jedan od njih, tvrdi dr Helmut Marko.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Trku za Veliku nagradu Turske, koja se vozi za nedelju dana, vozači austrijskog tima Mark Veber i Sebastijan Fetel dočekuju na čelu generalnog plasmana.

Veber i Fetel imaju isti broj bodova, s tim što Australijanac ima pobedu više, a njih dvojica imaju tri boda više od vozača Ferarija Fernanda Alonsa i osam od Batona, aktuelnog šampiona.

Marko, bivši vozač Formule 1, a sada specijalni savetnik Red Bula, smatra da uprkos dvema pobeda ove sezone Baton nema šanse da ponovi uspeh od prošle godine.

Samo dvojice vozača se plašimo u borbi za titulu. To su Fernando Alonso i Luis Hamilton. Šta ostali rade nas ne zanima mnogo. Zahvaljujući bolidima i celom paketu koje imamo očigledno je da nam je cilj titula, kao i u narednim godinama. Imamo odlične ljude i sve što je neophodno da bi smo se adaptirali promenama. Imali smo odlične bolide 2008. i 2009. godine, tako da se ne može reći da je slučajnost što imamo najbolje bolide tri godine zaredom“, rekao je Marko.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Turske u Istanbulu 30. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu