Nova vest
Auto-moto

Subota, 11.04.2009.

19:04

Hamilton se izvinio zbog incidenta

Direktor trka šampionata F1 Čarli Vajting izjavio je da se Luis Hamilton izvinio njemu i stujardima, zbog obmane na trci za Veliku nagradu Australije.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Vajting je bio prisutan na sastancima u Melburnu i Sepangu, kada je Britanac lagao da mu rukovodstvo Meklarena nije dalo instrukcije da pusti da ga Jarno Truli iz Renoa pretekne na stazi u Melburnu, ali je naglasio da se ponašanje svetskog šampiona drastično promenilo između dva saslušanja, i da se izvinio zbog incidenta.

"Bio sam razočaran Luisovim ponašanjem u Australiji, kao i u Maleziji. BIlo je jasno da je lagao, iako mi se čini da je samo radio ono što mu je naređeno. Ipak, činjenica je da je pre trke u Maleziji došao da se izvini zbog toga što je učinio, uz obećanje da se nešto slično neće ponoviti", rekao je Vajting.

Hamilton je krivicu za incident svalio na menadžera Meklarena Dejva Rajana, koji je otpušten zbog učešća u incidentu koji bi, posle saslušanja zakazanog za 29. apri, mogao da izazove suspenziju Hamiltona i Meklarena iz Svetskog šampionata.

FIA je saopštila da predstavnici Meklarena dva puta nisu saopštili tačne informacije sa trke u Australiji, zbog čega je Hamiltonu oduzeto treće mesto iz Melburna.

Do incidenta je došla nakon što je Jarno Truli izleteo sa staze dok se bezbednosni automobil nalazio na njoj. Hamilton je tu situaciju iskoristio za preticanje, da bi potom predstavnici Meklarena lažno tvrdili da Britanac nije dobio instrukcije za taj čin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu