Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 23.01.2023.

21:15

Hamilton otkrio da je trpeo rasne uvrede u detinjstvu

Luis Hamilton rekao je da su ga u detinjstvu vređali na rasnoj osnovi i maltretirali u školi i da mu je taj period "najtraumatičniji u životu".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Hamilton otkrio da je trpeo rasne uvrede u detinjstvu
Foto: Profimedia

"Za mene je škola bila najtraumatičniji i najteži period života. Počeli su da me maltretiraju kada sam imao šest godina. U mojoj školi sam bio jedan od troje tamnopute dece, a veći i jači momci su me maltretirali", rekao je Hamilton u danas objavljenom podkastu On Purpose.

"Stalni udarci, stvari koje su bacali na mene, kao što su banane i osobe koje su koristile reč na n (nigger - crnac) u potpunom spokoju... ne znajući gde mi je mesto, za mene je to bilo veoma teško", rekao je 38-godišnji britanski vozač.

On je rekao da roditeljima nije pričao šta se dešavalo u školi, da su ga vređali, nazivali crncem i tukli.

"Nisam želeo da moj otac misli da nisam jak", dodao je jedan od najboljih vozača svih vremena.

Hamilton je jedini tamoputi vozač u Formuli 1. On je rekorder po broju pobeda - 103 i pol pozicija - 103 i sa sedam šampionskih titula deli rekord sa Mihaelom Šumaherom.

Jedan je od najglasnijih boraca za poštovanje ljudskih prava, osnovao je fondacije koje imaju za cilj da pomognu mladima iz siromašnih sredina i da uvedu mlade vozače iz tih sredina u takmičenje, uz partnerstvo sa Mercedesom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

19 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu