Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 26.12.2021.

17:30

Fetel posavetovao Šumahera

Sebastijan Fetel, nekadašnji četvorostruki šampion sveta, posavetovao je mlađeg kolegu Mika Šumahera.

Izvor: SN

Autor: SN

Fetel posavetovao Šumahera
Foto: Profimedia

Sebastijan Fetel je u Red Bulu imao dominantne četiri godine kada je uzastopno osvojio četiri šampionske titule, od čega 2010. i 2012. godine posle ogromne drame.

Tada je Fetel bio bolji od Fernanda Alonsa u Ferariju, a kasnije je Fetel i sam prešao u Ferari gde nije uspeo da dođe do šampionske titule.

Poznato je da je od malena bio veliki ljubitelj Ferarija i Mihaela Šumahera, čiji sin sada vozi u šampionatu Formule 1 u ekipi Hasa, a prošao je Ferarijevu vozačku akademiju.

Fetel, sada vozač Aston Martina, upitan je da li bi Miku Šumaheru dao savet da proba da jednog dana dođe u Ferari (pošto će biti njihov rezervni vozač iako je pod ugovorom sa Hasom), iako je njegov mandat u "Skuderiji" bio neuspešan.

"Da, apsolutno. Čak iako nisam postigao veliki uspeh tamo, mislim da bi trebalo da proba. To je i dalje tim u kom sam proveo nekoliko sjajnih godina, a i radi se brendu koji će uvek imati veliki uticaj", rekao je Fetel.

Sebastijan Fetel je ovu sezonu završio sa najviše preticanja u čitavom šampionatu Formule 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

18 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu