Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 09.12.2021.

13:40

Fetel: Zbog Šumahera ne bih voleo da pobedi Hamilton

Sebastijan Fetel, bivši svetski šampion u Formuli 1, uoči poslednje trke sezone u Abu Dabiju otkrio je ko mu je bio idol.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fetel: Zbog Šumahera ne bih voleo da pobedi Hamilton
Foto: Profimedia/Antonin Vincent/DPPI

Nemački vozač nije mogao da izbegne pitanje o Luisu Hamiltonu i Maksu Ferstapenu i oko toga koga bi voleo da vidi sa titulom u rukama.

"Moj heroj u dečačkim danima bio je Mihael Šumaher. Tako sa je očigledno da ne ćeli da Luis pobedi u nedelju. Šta god da se desi, Mihael će za mene biti najbolji vozač svih vremena", kaže Fetel.

Ipak, svestan je da će sve oči biti u nedelju usmerenu na bitku vozača, Red Bula i Mercedesa.

"Istina je da su obojica imali sjajne sezone i da u poslednju trku ulaze sa prilikom da osvoje šampionat jer to obojica i zaslužuju. Luis može da osvoji još titulu, dve ili tri, možda i pet, ali to neće promeniti ništa za mene. Iako se dobro slažem sa Lusiom, nešto u meni kaže da želim da Mihaelov rekord ostane u životu. Ipak, misli su mi čiste u smislu toga da mogu da kažem, neka bolji pobedi", dodao je Fetel.

Jedan od navijača ga je pitao i šta je sanjao da postane kao dečak.

"Hteo sam da budem Majkl Džekson, nisam uspeo. Hteo sam da budem i Majkl Džordan, nisam uspeo ni tu. Hteo sam da budem Mihael Čumaher. Takođe nisam uspeo, ali sam tu od ova tri bio najbliži da uspem", nasmejao se Fetel.

Poslednja trka sezone na programu je u nedelju od 14 časova.

Budite uz B92.net i pratite dešavanja sa spektakularnog finala najuzbudljivije F1 sezone u poslednjih desetak godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu