Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 29.11.2020.

16:10

"Grožan ima opekotine po rukama i zglobovima"

Ekipa Has saopštila je da je vozač Roman Grožan dobro i da je zadobio lakše opekotine po rukama i zglobovima u incidentu na trci Formule 1 u Bahreinu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Has je to objavio na svom Tviter nalogu.

"Grožan je dobro. Ima lakše opekotine na rukama i zglobovima. Sada je na pregledima, svestan je. Čini se da je dobro, a spasilački tim je brzo reagovao. Redari i FIA su obavili sjajan posao. Bilo je strašno. Imali smo sreću u nesreći. Mislim da se izvukao", rekao je direktor Hasa Ginter Štajner, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Mediji su preneli da je Grožan na putu za bolnicu, a pojedini spekulišu da je slomio rebra.

Incident se dogodilo u prvom krugu, kada je Grožan udario u zaštitnu ogradu, posle čega se njegov bolid zapalio. Francuski vozač je i pored velikog plamena ostao priseban i iskočio je iz zapaljenog bolida, kada su mu pomogli redari.

Trka je odmah prekinuta, a vozači su poslati u boks.

Vozači i članovi ekipa su u neverici iz boksova gledali snimke udesa i bili su izuzetno potreseni.

Redari i zaposleni u organizaciji čiste stazu i popravljaju ogradu, kako bi se trka nastavila. Na stazi su brojni radnici i bageri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu