Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 30.08.2020.

14:40

Mercedes nepobediv – Hamilton opet dominirao

Luis Hamilton je pobednik trke Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Izvor: SN

Autor: SN

Mercedes nepobediv – Hamilton opet dominirao
Photo by Francois Lenoir/Pool via Getty Images

Ništa novo i ništa čudno, Mercedes je u Belgiji osvojio prva dva startna mesta i to rasporedom na koji smo navikli, prvo Hamilton, a onda ide Botas.

Njih dvojica su bili na mestima 1 i 2 od prvog do poslednjeg kruga, što je njihova 30. trka kako su tako nešto uspeli da ostvare i po tome su rekorderi F1.

Na trećem mestu završio je Maks Ferstapen, a četvrti je bio Danijel Rikardo i oni su baš kao i pomenuti dvojac trku završili na istom mestu sa kog su je i započeli.

Tu se ta lista završava, pošto je Esteban Okon uspeo da u pretposlednjem krugu obiđe Aleksandera Albona i zasedne na mestu broj pet, a sedmi je bio sjajni Lando Noris koji je trku počeo kao deseti.

On nije imao sjajan start za razliku od Šarla Leklera koji je napredovao za čak šest pozicija u jako kratkom vremenskom roku, ali je trku završio kao tek 15. vozač, zbog pojedinih problema.

Mučio se Ferari, što i nije neka novost, kao ni velika dominacija Mercedesa koji nije bio ugrožen ni u jednoj sekundi trke, a bizarno je bilo u momentima kada je Botas tražio dozvolu da napadne pobedu, a Mercedes to odbio uz navode da to nije bio dogovor.

Rejsing Point je u par navrata bio veoma opasan, ali je Reno ubio njihove nade, baš kao i Pjer Gasli iz Alfa Taurija koji je ponovo odvozao jako dobru trku i osvojio bodove.

Još jedna laka pobeda Mercedesa je "utefterena" i nova titula je praktično iza ćoška.

Ovu trku mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu