Nova vest
Auto-moto

Utorak, 10.12.2019.

15:27

Ferari: Izgubili smo od Mercedesa kad smo dizajnirali bolid

Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da je ta ekipa još pre početka sezone u Formuli 1 izgubila borbu sa Mercedesom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Ferari: Izgubili smo od Mercedesa kad smo dizajnirali bolid
Photo by Francois Nel/Getty Images

Binoto je kao uzrok poraza istakao slabo dizajniranje bolida.

Ferari je na predsezonskim testiranjima bio najbolji, ali je tokom sezone prikazivao suprotno i nije ostvario pobedu sve do letnje pauze, kada je bilo gotovo izvesno da će Mercedes osvojiti titulu.

Takođe, Ferarijevu sezonu obeležile su i timske greške i greške vozača, ali Binoto zna u čemu je problem.

"Mislim da smo ove godine izgubili prilikom dizajniranja bolida. Nismo bili konkurentni na početku sezone i to su razlozi za to, mislim da projekat bolida nije bio dovoljno dobar za početak sezone. Naša stopa razvoja i generalno gledano naš dizajn nije bio dobar kao kod naših konkurenata", rekao je Binoto, preneo je Skaj.

Mercedes je počeo sezonu sa osam uzastopnih pobeda, zatim je Red Bul trijumfovao u dve trke, pre nego što su vozači Ferarija Šarl Lekler i Sebasijan Fetel ostvarili pobede.

Ferari je napredovao u drugom delu sezone, ali nedovoljno da se ugrozi Mercedes.

"Ovo je bila napeta sezona, sa mnogo posla. Reorganizovali smo tim, ali smo u međuvremenu uvek pokušavali da unapredimo vozilo i mislim da smo to uradili tokom sezone, makar na nekom nivou",
naveo je Binoto.

Ove sezone Mercedes je osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora a njegov vozač Luis Hamilton šestu titulu u karijeri.

Mercedes je imao 15 pobeda, a Ferari i Red Bul po tri. Mercrdes je sezonu završio sa 739 bodova, a Ferari sa 504.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

22 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu