Nova vest
Auto-moto

Subota, 01.09.2018.

16:10

Spektakl u Monci – Raikonenu pol pozicija!

Kimi Raikonen, vozač Ferarija, osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije.

Izvor: PT

Autor: PT

Spektakl u Monci – Raikonenu pol pozicija!
Foto: Getty Images

Legendarni Finac slavio je vremenom 1:19.119 i to ispred kolege Sebastijana Fetela, koji je imao zaostatak od +0.161.

Treće mesto pripalo je Lusiu Hamiltonu (1:19.294, +0.175), dok je četvrti najbrži krug odvozio Valteri Botas (1:19.656).

Sve se dešavalo u poslednjem krugu, najbolje vreme imao je Luis Hamilton, međutim na cilj su još trebali da stignu Fetel i Raikonen. Nemac je prvi razvršio krug i postavio vreme za pol poziciju, ali samo nekoliko sekundi kasnije Kimi postavlja rekord staze i dolazi od pobede u kvalifikacijama.

Poslednji put Kimi je osvojio pol u Monci 2006. godine. Pored toga, legendarni Finac postao je najstariji pobednik kvalifikacija još od 1994. godine i Najdžela Mensela.

Kada je reč o poretku ostali vozača, peto mesto pripalo je Maksu Ferstapenu, šesto Romanu Grožanu, dok su prvih deset kompletirali još Karlos Sainc, Esteban Okon, Pjer Gasli i Lens Strol.

Trka za Veliku nagradu Italije vozi se u nedelju od 15.10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu