Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 19.12.2016.

21:11

Masa šalje Botasa u Mercedes?

Finac Velteri Botas ipak bi mogao da karijeru nastavi u bolidu Mercedesa, iako je Vilijams odbio prvu pobedu najboljeg tima Formule 1.

Izvor: AK

Autor: AK

Masa šalje Botasa u Mercedes?
Foto: Getty images

To se može indirektno zaključiti nakon navoda da će Brazilac Felipe Masa ekspresno okončati svoju penziju i vratiti u bolid Vilijamsa sledeće sezone.

Mercedes je Vilijamsu za Botasa ponudio jeftiniju isporuku motora i mladog Paskala Verlajna, ali je to odbijeno jer će već imati jednog tinejdžera u svojoj ekipi 17-godišnjeg Lensa Strola.

Međutim, sa Masom u igri Vilijams ima iskusnog vozača uz talentovanog Kanađanin, što znači da bi 27-godišnji Botas mogao da zameni šampiona Nika Rozberga u Mercedesu.

Masa se protekle sezone povukao iz F1, imao je vrlo emotivan oproštaj i od svojih navijača na Interlagosu krajem godine, ali je ponuda Vilijamsa izgleda bila previše dobra da ju je odbio 35-godišnji vozač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

19 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu