Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 08.10.2015.

08:59

Formula 1 dobija nove vlasnike do kraja godine

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston otkrio je da bi šampionat trebalo da dobije nove vlasnike do kraja ove godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Eklston je istakao da u ovom trenutku postoje tri ozbiljna kupca koji žele da kupe većinsko vlasništvo Formule 1.

U ovom trenutku, kompanija CVC Kapital Partners ima najveći udeo u Formuli 1, od 35,5 odsto, Eklston poseduje 5,3 odsto akcija, a fond koji je namenjen njegovoj deci 8,5 odsto.

Udeo u šampionatu ima još nekoliko deoničara, a Eklston je u sredu objavio da će veliki broj akcija biti slobodan za sve one koji žele da ih kupe vrlo brzo.

Naši deoničari su u ovom trenutku u takvoj poziciji da žele da se reše dela ili svih svojih deonica u najkraćem mogućem roku. Oni imaju takav plan. Postoji interesovanje i rekao bih da postoje tri ozbiljna kupca i bio bih iznenađen ukoliko prodaja ne bi bila obavljena uskoro“, naglasio je Eklston.

Kada je upitan za rok do kada bi prodaja akcija trebalo da bude obavljena, Eklston je odgovorio:

Do kraja ove godine“.

U junu ove godine pojavile su se informacije da vlasnici NFL tima Majami Dolfinsa žele da kupe deonice kompanije CVC u Formuli 1. Prošle godine se američki milijarder Džon Maloun takođe pominjao kao potencijalni kupac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu