Nova vest
Auto-moto

Petak, 17.10.2014.

11:31

Hrvat u RB kupu novajlija

Mladi hrvatski motociklista Martin Vugrinec izborio je plasman u Red Bul kup novajlija, koji predstavlja najbolji korak do Moto GP šampionata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Red Bul kup novajlija mnogi vide kao poslednju stepenicu pred Svetski šampionat, tačnije Moto3 kategoriju.

U tom takmičenju se voze motori do 125 kubika, a šampionat se vozi paralelno sa većinom evropskih rundi Moto GP šampionata.

Vugrinec je prvi motociklista sa ovih prostora koji će učestvovati u Kupu novajlija, koji je pokrenut 2007. godine, a to je uspeo kroz kvalifikacije koje su se vozile u Španiji. 15-godišnji motociklista, koji se takmičio i na pojedinim trkama šampionata Srbije, uspeo je da se izbori za svoje mesto u konkurenciji 109 vozača.

Do sada, šampioni Kupa novajlija između ostalih su bili i Johan Zarko, Jakub Kornfel, Lorenco Baldasari i Karel Hanika. Španac Horhe Martin je ovogodišnji šampion i on će se se sledeće godine takmičiti u Moto3 kategoriji.

Sezona svake godine broji osam rundi, uglavnom se voze dve trke tokom trkačkog vikenda, a domaćini Kupu novajlija su Heres, Muđelo, Asen, Zahsenring, Brno, Silverston, Mizano i Aragon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu