Nova vest
Auto-moto

Sreda, 11.06.2014.

18:56

Težak udes Divala u Le Manu

Prošlogodišnji pobednik trke 24 časa Le Mana Loik Dival doživeo je težak udes na treningu pred početak novog izdanja najpoznatije trke izdržljivosti.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Vozač Audija je svoj automobil razbio u paramparčad, ali je uspešno izvučen iz krhotina i prebačen u bolnicu na ispitivanja.

Udes se dogodio tačno godinu dana nakon smrti Alana Simonsena na Le Manu, on svega deset minuta posle početka trke udario u bankinu, a neposredno posle toga je preminuo u bolnici.

Pobednik te trke bio je Dival, čime je Audiju doneo 12. trofej u čuvenoj trci izdržljivosti, dok je i dalje najtrofejnija ekipa Poršea sa 16. Dival je ipak prošao bez ozbiljnijih povreda, odnosno sa samo dve ogrebotine. Ukoliko ne bude bio u stanju da vozi, Audi ima pravo da na njegovo mesto postavi rezervnog vozača.

Trka 24 časa Le Mana startuje u subotu od 15 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu