Nova vest
Auto-moto

Utorak, 03.11.2009.

17:28

Fetelu i Šumaheru “Kup nacija”

Sebastijan Fetel i Mihael Šumaher treći put uzastopno doneli su Nemačkoj titulu u “Kupu nacija”, koji se održava u okviru “Trke šampiona” u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fetel i Šumaher su, na stadionu “Ptičje gnezdo”, u finalu bili bolji od tima Velike Britanije za koji su vozili novi šampion Formule 1 Dženson Baton i bivši trostruki šampion Svetskog šampionata turističkih vozila (WTCC) Endija Prijol. Trostruki osvajači “Kupa nacija” u polufinalu su bili od predstavnika Sjedinjenih Američkih Država Travisa Pastrane i Tener Foust.

Takmičenje na “Ptičjem gnezdu” nastavlja se u sredu, kada je na programu “Trka šampiona”. Pored Šumahera, Fetela, Batona i Prijola na glavnoj trci učešće između ostalih će uzeti i DTM vozači Matijas Ekstrom, Tom Kristensen, petostruki Moto GP šampion Mik Duan, bivši WRC šampion Markus Gronholm, ovogodišnji WRC vicešampion Miko Hirvonen, aktuelni WTCC šampion Ivan Miler i bivši vozač Formule 1 Dejvid Kultard.

Više o “Trci šampiona” možete da pročitate u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu