Nova vest
Auto-moto

Utorak, 09.09.2008.

21:41

Četiri zlata za Miloša Milovanovića

Miloš Milovanović, član MK ’Mas Rejsing Tim’ iz Beograda, osvojio je četiri medalje na trkama na stazi 'Hungaroring'.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Srbije u 2007. godini, na završnoj odlučujućoj trci UEM Alpe Adria Šampionata Centralne Evrope i Šampionata Austrije osvojio je četiri zlatne medalje u dve klase Superbajk i Superštok 1000. Peti pehar usledio je za najbolje vreme po krugu, 1:52.678 ostvareno na trci u klasi Superbajk.

U klasi Superbajk Milovanović je nakon kvalifikacionih treninga zauzeo prvu startnu poziciju sa vremenom 1:52.862, u Superštoku 1000 Milovanović bio je peti sa vremenom 1:54.125.

U klasi Superštok 1000 osvojio je prvo mesto u Šampionatu Austrije i prvo mesto u Alpe Adrija šampionatu. Iza njega našli su se Berto Camlek iz Slovenije na drugom i Kispataki Viktor iz Mađarske na trećem mestu.

U klasi Superbajk osvojio je prvo mesto u Alpe Adrija šampionatu i prvo mesto u Šampionatu Austrije. Drugi je bio Camlek, treći Svoboda Marek iz Češke.

Po završetku uspešne sezone Miloš Milovanović se nalazi na trećem mestu u generalnom plasmanu Alpe Adrija Šampionata kao i Šampionata Austrije u klasi Superbajk.

Pobedom u klasi Superštok Milovanović se plasirao među četiri najbolja vozača Centralne Evrope i time kvalifikovao za učešće na Evropskom Roud Rejsing šampionatu koji će se održati u Španiji na stazi Albacete 12. oktobra ove godine.

U istoriji moto sporta u Srbiji do sada nije zabeleženo da na nekom međunarodnom takmičenju četiri puta svira srpska himna u jednom danu zahvaljujući jednom takmičaru.

Pored Milovanovića na takmičenju su učestovovali i Nikola Buljić i Miloš Nešić u klasi Superštok 600.

Nikola Buljić je zauzeo 29. a Miloš Nešić 30. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

19 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu