Nova vest
Auto-moto

Subota, 11.05.2019.

19:16

Vernje lider u Formuli E

Žan-Erik Vernje prvi je vozač Formule E u tekućoj sezoni koji je uspeo da ostvari dvostruku pobedu.

Izvor: SN

Autor: SN

Vernje lider u Formuli E
Photo by FIA ABB Formula E/Handout/Getty Images

Pre početka Vernjeove dominacije imali smo osam različitih pobednika na poslednjih osam voženih trka, a zanimljivo Vernje je pobedio i u Kini kada je završio ispred Olivera Roulenda.

Monako nam je doneo dosta uzbuđenja u Formuli E, baš kao što je to slučaj i u Formuli 1, pa smo iza Vernjea i Roulenda na poziciji broj tri imali i nekadašnjeg vozača Formule 1, Brazilca, Felipea Masu. To je bio njegov prvi podijum.

Imamo još samo četiri trke do kraja sezone, a trenutno u šampionskoj trci predvodnici su Žan-Erik Vernje sa 87 poena, dok je sa 82 poena drugi Andre Loterer. Na trećem mestu je holandski vozač Robin Frijns koji ima 81 bod.

"Nikada ranije nisam pobedio u Monaku, toliko sam srećan! Ova sezona je bila izuzetno teška, sa dosta uspona i padova i kada ostvarite ovakav trijumf znate da je vredelo", rekao je pobednik Vernje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu