Nova vest
Atletika

Petak, 27.04.2018.

18:23

Pobednici BG maratona dobiće nagrade, ali ne u punom iznosu

Organizatori 31. BG maratona saopštili su da će pobednici Kristijan Stošić i Nora Trklja dobiti finansijske nagrade, ali ne u punom iznosu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Pobednici BG maratona dobiće nagrade, ali ne u punom iznosu
StarSport

"Kristijanu Stošiću i Nori Trklji ćemo isplatiti nagradu. ;Neće to biti ceo predvidjeni iznos, jer, po propozicijama, nije ostvaren neophodan rezultat, ali smo mi kao i uvek do sada, odlučili da koliko je u našoj moći, podržimo naše dugoprugaše", navodi se u saopštenju.

Prethodne subote su prvih pet mesta u maratonskoj trci zauzeli petorica srpskih takmičara, a pobedio je Stošić rezultatom 2:45,23 sata.

To je najslabiji rezultat u istoriji Beogradskog martona. Poređenja radi, prošle godine je Kenijac Stiven Kipnegetič Katam pobedio rezultatom 2:21,12.

U ženskoj konkurenciji pobedila je srpska atletičarka Nora Trklja sa 3:08,46 sata, a prošle godine trijumfovala je Olivera Jevtić rezultatom 2:38,03, što je bolji rezultat od rezultata pobednika ovogodišnjeg muškog maratona.

Orgnizatori Beogradskog maratona ponovili su da je ovogodišnje izadnje "najuspešnije do sada".

"Beogradski maraton je i ranijih godina tako činio, a Kristijan Stošić je i tada bio medju našim trkačima koje smo s razlogom podržavali. ;Brigu o našim najboljim dugoprugašima, ipak bi sistemski morao da vodi neko drugi", piše u saopštenu orgnaizatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu